Rasmus Paludan ved Nye Borgerliges landsmøde den 12. november 2016.

Paludan alene i verden

I weekenden stod Rasmus Paludan og Stram Kurs alene i Stockholm til det, der skulle have været startskuddet på et nyt dansk-svensk samarbejde. Sådan gik det ikke. Det kuldsejlede samarbejde er endnu et søm i kisten for Paludans politiske karriere, der i den seneste tid har lidt betydelige nederlag.

Publiceret den 9. september 2021

I Stockholm-forstaden Rinkeby står Rasmus Paludan klar med en koran i hånden til endnu en af sine demonstrationer. Opskriften er den samme som til Paludans utallige danske demonstrationer: Et stort politiopbud, afspærringer og Rasmus Paludan, der ihærdigt forsøger at råbe de forbipasserende op. Men undervejs begynder de forbipasserende at samle sig og råbe “pædofil” efter Paludan, som hastigt forlader torvet under politibeskyttelse.

Oprindeligt var det planen, at Rasmus Paludan i Stockholm skulle igangsætte et nyt samarbejde med det højreradikale parti Alternativ för Sverige (AfS). Men efter Ekstra Bladets afsløringer af at Paludan havde chattet med mindreårige om sex og selvmord, trak AfS støtten til Paludan og afbookede ham til weekendens torgmøde.

I weekenden tog Rasmus Paludan alligevel afsted til Stockholm. Fredag besøgte han flere Stockholm-forstæder, blandt andet Rinkeby. Om lørdagen annoncerede Paludan, at han dannede et svensk Stram Kurs. Det skulle ellers have været netop lørdag, at Paludans samarbejde med AfS blev præsenteret. I stedet endte det med, at Rasmus Paludan på sit eget torvemøde, iført skudsikker vest, talte for én enkelt tilskuer, de to Stram Kurs-medlemmer, der var rejst med, samt de få pressefolk der var mødt op.

Efter lørdagens torvemøde var det i kort tid muligt at besøge stramkurs[.]se, men hjemmesiden har siden lørdag været lukket igen. Det fejlslagne indtog i Sverige er symptomatisk for en tid med modgang i politikerens liv.

Dømt i landsretten
Torsdag den 2. september blev Rasmus Paludans seneste retssag om racisme afgjort i Østre Landsret. Landsretten mildnede byrettens dom en anelse. Her blev partilederen blev kendt skyldig i 14 forhold, hvoraf det mest væsentlige for sagen var en tiltale efter racismeparagraffen § 266b.

Paludans dom blev ændret fra tre måneders fængsel, hvoraf den ene var ubetinget, til tre måneders betinget fængsel, desuden blev godtgørelsen for æreskrænkelse af en tilfældig kvinde på gaden sænket fra 30.000 til 5.000 kroner. Rasmus Paludan nægtede sig skyldig.

Afsløringerne i Ekstra Bladet
Foruden Paludans politiske og retslige kriser er han også kommet i vælten på en anden front. I en serie artikler har Ekstra Bladet afsløret, at Paludan på sin Discord-server (et chatsystem) Dansk-Ungdom har haft meget eksplicitte og voldsomme snakke om sex og seksuelle fantasier med unge og mindreårige drenge.

Paludan har fortalt opdigtede seksuelle historier om de drenge, som befandt sig i chat-rummene, hvoraf nogle har været helt ned til 13 år. Han har desuden presset dem til blandt andet at se en selvmordsvideo.

Efter Ekstra Bladet fremlagde materialet for Red Barnet, valgte organisationen at politianmelde Paludan for grænseoverskridende og blufærdighedskrænkende adfærd overfor mindreårige.

Til Redox siger Paludan:

“Jeg har ikke talt om sex med personer under 15 år. Jeg har hverken vist selvmordsvideo for nogen eller presset nogen til at se en sådan video. Den omtalte video blev bl.a. vist i filmen Bowling for Columbine.”

Ægteskab med ubådsmorderens udkårne
Som et plaster på såret i en stormfuld tid blev Paludan onsdag den 1. september gift i Nordsjælland med den 21-årige Cammilla Kürstein, der tidligere var i et langdistanceforhold med den morddømte Peter Madsen. Det skete efter mordet i ubåden, altså mens Peter Madsen sad i fængsel.

Paludan har begrundet det pludselige bryllup med, at han gerne ville nå at blive gift inden han skulle til Sverige og demonstrere, i fald han skulle blive skudt. Ydermere ville Paludan modsvare de kritiske historier Ekstra Bladet har bragt om hans chataktiviteter med mindreårige drenge på Discord. At blive gift med Cammilla Kürstein skulle således bevise, at han ikke var homoseksuel og interesseret i mindreårige drenge.

Cammilla Kürstein med hue i selskab med Carsten Thrane ved Stram Kurs’ 1. maj-arrangement i Fælledparken i København 2020.

Støtterne forlader Paludan
Paludan har længe haft et ry på højrefløjen som værende svær at omgås med, og han har en lang række kuldsejlede samarbejder bag sig. Det seneste halve år er kerneaktivisterne en for en forsvundet fra Stram Kurs. Trofaste aktivister, der indtil for nyligt ville tage til Sverige og brænde koranen for ham, har nu vendt ham ryggen og foragter ham.

Fjendskabet har ført til adskillige nye organisationer. De mere gadeaktivistiske eks-medlemmer har i stedet stiftet Patrioterne går live (PGL), DK-Patriots, Partiet Frie Danske samt Partiet Kronborg, blandt andet som reaktion på et forbud mod at lave sine egne demonstrationer i Stram Kurs.

Paludan afviser dog at være skyld i faneflugten. Til Redox siger han:

“Det er ikke et ry, jeg har, hverken internt eller ekstern. En række personer har været voldelige og/eller truende og er derfor blevet bedt om at forlade Stram Kurs.”

Manglere mere end 20.000 vælgererklæringer
Stram Kurs er i krise. Efter afgørelsen om den ulovlige indsamling af vælgererklæringer må partiet Stram Kurs ikke indsamle underskrifter. Derfor stiftede Paludan i juni 2020 partiet Hard Line for igen at kunne indsamle vælgererklæringer. Uheldigvis for Paludan blev partiet stiftet i John Lydeking Andersens navn. Han var en af dem, der forlod Stram Kurs for i stedet at gå på gaden under navnet Patrioterne Går Live.

Derfor har Paludan ikke længere adgang til partiet Hard Line og er nu nødsaget til at indsamle vælgererklæringer under et helt tredje navn, Nej til Islam i Danmark. Det nye partinavn var oprindeligt Hanne Kronborgs, en anden Stram Kurs-afhopper. Hun arrangerede demonstrationer i det navn, men Paludan kom hende i forkøbet og registrerede Nej til Islam i Danmark i sit eget navn. Til Redox siger han, at “masser af mennesker har brugt betegnelsen”.

I skrivende stund har Rasmus Paludans enmandsprojekt 357 vælgererklæringer og mangler således 20.182 for at kunne stille op ved næste folketingsvalg. Han tror selv, at han når i mål.

Tags: , , , , ,