Sebastian Skallsø (th.) sammen med Ronnie Haakansson (tv.), der er Rasmus Paludans faste kameramand. På billedet deltager de i en af Rasmus Paludans demonstrationer mod Ungdomshuset i Københavns Nordvestkvarter den 23. marts 2017. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Paludan-kandidat dømt for vold mod politiet

En af Stram Kurs' byrådskandidater blev i sidste uge dømt for at have slået en politibetjent.

Publiceret den 17. april 2019

Rasmus Paludan og hans miniparti Stram Kurs får massiv medieopmærksomhed i disse dage som følge af Paludans koranafbrændinger og de medfølgende protester. Men mens Paludan demonstrerer mod dét, han selv kalder “kriminelle samfundstabere”, så er voldsmænd velkomne i hans eget parti. I sidste uge blev en af Stram Kurs’ byrådskandidater dømt for vold mod politiet. Paludan selv forsvarede ham i retten.

Sebastian Skallsø var ved kommunalvalget forrige år kandidat for Stram Kurs til byrådet i Rødovre samt til regionsrådet i Region Hovedstaden. Han har tidligeret poseret med kniv på Facebook, og nu er han også dømt for vold mod politiet.

Slog politimand i hovedet
Sebastian Skallsø er dømt for en episode, der fandt sted i december 2016 i Kastrup på Amager. På vej hjem fra en fest stillede han sig op og tisser i en hæk. Han blev råbt an af en beboer, og de to kom op og skændes. Stemningen blev ifølge vidner i sagen hurtigt dårlig. En nabo, der tilfældigvis er politibetjent, overværede optrinnet. Hendes mand og mandens ven, der også begge er betjente, gik ud og blandede sig.

Skallsø blev af et af vidnerne beskrevet som “påvirket af andet end alkohol, da han var meget opfarende og helt tom i blikket.” De tre betjente forsøgte at få Skallsø og dennes selskab til at forlade stedet. Det efterkom de ikke. To af betjentene trak derfor deres politiskilt, mens den tredje sagde, at han er fra politiet.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Da Skallsø og hans to venner gik fra stedet, råbte de ifølge vidnerne “pansersvin”, “panserbøsse” og “bøssepanser”. En af de tre betjente gik frem mod dem og sagde: “Hvad er det, I ikke har forstået?”. Herefter slog Sebastian Skallsø betjenten med knytnæve i ansigtet. De to andre betjente kom til og Stram Kurs-kandidaten blev anholdt.

I sidste uge faldt der dom i sagen. Sebastian Skallsø fik 30 dages fængsel, der med rettens ord “helt undtagelsesvist” blev gjort betinget, blandet andet fordi sagen har været end to år undervejs. Skallsø skal til gengæld udføre 40 timers samfundstjeneste.

Sebastian Skallsø siger til Redox, at han i dag ikke interesserer sig for politik og ikke har noget at gøre med Stram Kurs. Sebastian Skallsø blev i retten repræsenteret af Stram Kurs’ partileder Rasmus Paludan, der til daglig virker som advokat.

Rasmus Paludan har lovet Redox at kommentere på sagen, men er endnu ikke vendt tilbage.

Sagen blev behandlet ved Københavns Byret i sidste uge, men Redox modtog først den færdigskrevne dom i dag, 17. april. Vi har derfor ikke haft mulighed for at omtale sagen før nu.

Tags: , ,