Rasmus Paludan ses her ved uddeling af valgmateriale på Christianshavns Torv i København den 29. oktober 2017. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Redox-effekten: Stram Kurs mister lokaler til årsmøde

Om tre uger afholder Stram Kurs efter planen landsmøde, men lokalerne de havde booket har aflyst. Det sker efter Redox har kontaktet udlejeren.

Publiceret den 21. september 2020

For få dage siden annoncerede Stram Kurs til sine medlemmer, at årets rigskongres, det, der i andre partier kaldes et årsmøde, skulle afholdes den 10. oktober i Vissenbjerg på Fyn.

Kursusstedet de havde booket hedder Ankersminde og ejes af Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) sammen med DUI-LEG og VIRKE.

Stedet bliver brugt af blandt andet Ungdommens Røde Kors, Fagbevægelsens Ungdom og Dansk Flygtningehjælps Ungdom.

I går kontaktede Redox ejerne af Ankersminde med henblik på en kommentar til, at Stram Kurs’ årsmøde skulle afvikles i DSU-ejede lokaler. Det har nu fået DSU og DUI-LEG og VIRKE til at aflyse Stram Kurs’ booking.

I en pressemeddelelse her til formiddag skriver de to organisationer, der ejer Ankersminde:

“Udlejningen af Ankersminde administreres til daglig af DUI’s sekretariat. Her er der beklageligvis sket en stor fejl, idet partiet Stram Kurs som er stiftet af den kontroversielle højreekstremist Rasmus Paludan tilsyneladende har fået lov til at afholde deres såkaldte rigskongres den 9.-11. oktober på Ankersminde. Det er en fejl Ankersminde og Ankersmindes bestyrelse undskylder for. Stram Kurs’ politik og værdier strider imod Ankersmindes værdigrundlag i en sådan grad, at man ikke kan tillade, at Stram Kurs afholder sin rigskongres på stedet. Derfor er det nu blevet meddelt Stram Kurs, at partiet alligevel ikke kan få lov at leje Ankersminde.”

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores venneforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

I pressemeddelelsen udtaler Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) formand Frederik Vad:

”Det er en meget rystende fejl, som aldrig må gentage sig igen. Til sommer skal vi afholde 10-årsmarkeringen af det forfærdelige terrorangreb på Utøya. Vi vil ikke kunne markere den tragedie på samme grund, som Stram Kurs afholder Rigskongres. Også derfor kan vi selvfølgelig ikke tillade, at Ankersminde skal danne ramme om en rigskongres i et højreekstremt parti som Stram Kurs. Vores kursusejendom er opkaldt efter Anker Jørgensen, og han ville rotere i sin grav hvis vi ikke fik stoppet det arrangement.”

Tags: ,