Løbeseddel fra Danskernes Parti i København.

Rekordstor højrefløjsopstilling ved kommunalvalget

Ved kommunalvalget der finder sted om en uge stiller højrefløjspartier op i samtlige fem regioner og hele tolv kommuner. Det er den mest omfattende valgindsats fra den yderste højrefløj i mange år.

Publiceret den 12. november 2013

Redox har gennemgået stillerlisterne for landets regioner og kommuner giver her et samlet overblik over de opstillede partier ved det forestående kommunalvalg. Du kan se en oversigt i bunden af artiklen.

Danskernes Parti har nazister i ryggen
En gennemgang af partiernes stillerlister, altså dem, de har skrevet under på, at partiet skal have mulighed for at stille op, giver et godt indblik i Danskernes Partis brede opbakning i det nazistiske miljø.

I Region Syddanmark tæller underskriverne blandt andet tidligere medlemmer af Dansk Front og Danmarks Nationale Front, DNSB samt en tidligere topfigur i White Pride.

I Region Nordjylland tæller underskriverne blandt andet et af medlemmerne af nazibandet Æresblod samt et tidligere medlem af Danmarks Nationale Front.

I Region Midtjylland har partiet været på fisketur hos White Pride. Her har en række af hooligangruppens nyere medlemmer skrevet under. Det samme har et tidligere medlem af Danmarks Nationale Front, der bl.a. var med organisationen i Rusland for at besøge det nu forbudte naziparti Slavisk Union.

Også i Region Hovedstaden har partiet godt fat i mange dele af den yderste højrefløj. Stillerlisten tæller f.eks Danish Defence Leagues talsmand, et tidligere medlem af holocaustbenægterforeningen Dansk Selskab for Fri Historisk Forskning, et tidligere topmedlem af Blood & Honour, en gruppe gamle nazister fra miljøet omkring Helsinge og Vejby samt tidligere medlemmer af Dansk Front og Danmarks Nationale Front.

Selvom Danskernes Parti kalder sig ‘nationaldemokrater’ så er der ingen tvivl om, at de har rødderne solidt plantet i den nazistiske muld.

Problemer for SIAD
Også Stop Islamiseringen af Danmark stiller op. Anders Gravers, formanden selv, stiller op til byrådsvalg i Jammerbugt Kommune. Han har tidligere stillet op i Aalborg og har for nyligt måtte opgive at stille op som regionsråds-kandidat fordi partiet ikke havde nok underskrifter. I Horsens stiller Jens Tirsvad op som byrådskandidat for SIAD. Jens Tirsvad har været aktiv i SIAD i et par år og har deltaget i flere af organisationens demonstrationer.

Oprindeligt skulle SIAD også have stillet op i Randers med den 62-årige Jimmy Andersen Kirkegaard som kandidat. Jimmy Andersen Kirkegaard blev formelt udpeget som kandidat for SIAD i februar måned, hvorfor han måtte melde sig ud af Dansk Folkeparti. Jimmy Andersen Kirkegaards mærkesager var bl.a. at der ingen moskeer bør findes i Danmark og et ”stop for asylansøgere”, men i midten af oktober kom det frem, at han alligevel ikke ville stille op, da han efter at være blevet forholdt organisationens program, måtte indse at han ikke kunne se sig enig i organisationens holdninger.

Jimmy Andersen Kirkegaard udtalte til Randers Amtsavis, at ”der er jo mange muslimer, der ikke er problemer med. Som arbejder og betaler skat og fungerer i samfundet.”

To Fremskridtspartier stiller op
For få år siden gik Fremskridtspartiet midt over. Den ene halvdel tog navnet, den anden tog aktivisterne. I dag tilhører navnet Fremskridtspartiet derfor en meget lille gruppe inaktive fremskridtsveteraner, hvorimod de mest aktive nu kalder sig Frihedspartiet.

Frihedspartiet tæller en række gamle folk fra Glistrups tid, men samler også sympatisører fra Danish Defence League, Den Danske Forening, Vederfølner og det gamle Dansk Front.

Vi har i en tidligere artikel omtalt listerne Vejle Kommune Først og Jylland Først. Den sidste liste fra den yderste højrefløj, der stiller op ved kommunalvalget, er minigruppen Vælgerforeningen Danmark. Personerne herfra tæller blandt andet et tidligere medlem af DNSB samt personer med baggrund i miljøet omkring Den Danske Forening.

Ved valget til de fem regionråd opstiller:
Region Hovedstaden: Danskernes Parti, Vælgerforeningen Danmark, Frihedspartiet og Fremskridtspartiet
Region Midtjylland: Danskernes Parti, Fremskridtspartiet
Region Nordjylland: Danskernes Parti
Region Syddanmark: Frit Danmark, Danskernes Parti, Frihedspartiet, Jylland Først
Region Sjælland: Vælgerforeningen Danmark

Ved valget til de 98 byråd og kommunalbestyrelser opstiller:
Aarhus: Danskernes Parti
Faaborg-Midtfyn: Frihedspartiet
Fredericia: Danskernes Parti
Hjørring: Danskernes Parti
Horsens: Stop Islamiseringen af Danmark
Jammerburg: Stop Islamiseringen af Danmark
København: Danskernes Parti
Odense: Frit Danmark
Ringkøbing-Skjern: Fremskridtspartiet
Vejle: Vejle Kommune Først
Slagelse: Vælgerforeningen Danmark
Sønderborg: Danskernes Parti

Tags: , , , , , , , , , ,