Kate Haagensen (længst til venstre) under Stram Kurs' demonstration i Kolding 1. februar i år.

Stram Kurs-leder i Haderslev hylder folkedrab og Ku Klux Klan

At være erklæret racist er ikke en forhindring for at blive kredsleder i Stram Kurs. Kate Haagensen er leder af partiets afdeling i Haderslev og støtter åbent folkemord og Ku Klux Klan. Konfronteret med udtalelserne trækker hun i land.

Publiceret den 8. maj 2020

”Den fejl Hitler lavede var at gå efter jøderne, verden havde set helt anderledes ud hvis han var gået efter muslimerne, og helt klart et bedre sted at leve.”

Sådan skrev Kate Haagensen i en Facebookgruppe i november 2019. Det var ikke sidste gang at Kate Haagensen udtalte sig racistisk.

Ku Klux Klan-billedet der gik viralt
Den 14. december 2019 delte Kate Hagensen et billede af fire chokoladejulemænd iført Ku Klux Klan-dragter, der lynchede en chokoladejulemand. Det skete i facebookgruppen “Skandinaviske Vikinger SNV”.

Screenshot fra facebook.

Billedet er sidenhed blevet populært på diverse internationale racistiske fora, især i Polen, men også på Twitter og Reddit. Den første udgave af billedet er, ifølge Google og Yandex, dog Kate Haagensens.

”Jeg er totalt racist”
Kate Hagensen deltager i mange debatter i forskellige facebookgrupper. I en diskussion, hvor andre debattører kritiserer racister, træder kredslederen frem og erklærer sig som racist.

”Jeg er totalt racist så jo jeg kæmper for vores land så om jeg bliver kvalt så har jeg kæmpet for at få de sorte svin ud”

Det er dog ikke kun muslimer, der er ofre for kredslederens racisme. I en anden facebookdebat konkluderer Kate Haagensen at danskerne skal ”få de sorte sataner ud af vores land.”

Trækker i land
Forelagt oplysningerne skriver Kate Haagensen til Redox:

“Jeg er ikke racist. Jeg tager afstand fra racisme. Jeg skrev ironisk, at jeg var racist, fordi enhver nu kan blive kaldt racist. Karen Sunds vandt injuriesagen over Pia Kjærsgaard, fordi Dansk Sprognævn mener, at “racisme” bl.a. kan bruges i betydningen: “hvor ordet betoner forskelsbehandling og undertrykkelse eller blot afstandstagen fra grupper af mennesker som godt kan være af samme race som en selv”. Det er min opfattelse af ordene “racist og racisme” dermed mister enhver form for reelt meningsindhold. (…) Jeg tager stærkest muligt afstand fra nazisme og folkedrab. Min kommentar om Hitler var ironisk. Danmark og Europa ville være et meget lykkeligere sted, hvis islam ikke fandtes i Europa. Danske jøder altid har opført sig ordentligt.”

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Hun svarer ikke på Redox’ spørgsmål om Ku Klux Klan-dekorationen, men afslutter med: “Jeg har ikke yderligere kommentarer.” Redox har efterfølgende forsøgt at kontakte hende, men uden svar.

Redox har også forelagt oplysningerne for Rasmus Paludan. Han citerer en besked, som Kate Haagensen ifølge Paludan har sendt til ham. Ordlyden er ens med den email, som Haagensen har sendt til Redox og som er citeret ovenfor. Rasmus Paludan tilføjer:

“Da kredsleder Stram Kurs Haderslev tager stærkest muligt afstand fra racisme og nazisme, så giver det mig ikke anledning til yderligere.”

Tags: , ,