John Lydeking Andersen på talerstolen ved Stram Kurs' rigskongres på Christiansborg i november 2019.

Stram Kurs-søsterparti lanceres under nyt navn, når teknikken er på plads

I denne uge afgjorde Valgnævnet, at Stram Kurs ikke længere må indsamle vælgererklæringer. Partiet forbereder sig i stedet på et nyt navn, der meget vel kan ende med at være ‘Hard Line’. Før de kan indsamle vælgererklæringer skal de dog have styr på teknikken.

Publiceret den 5. april 2020

I denne uge kom afgørelsen: Stram Kurs må ikke indsamle nye vælgererklæringer før september 2022. I praksis betyder det, at partiet ikke kan stille op til Folketingsvalg med mindre det sker senest 27. oktober i år, hvor de hidtil indsamlede vælgererklæringer forældes.

Valgnævnets afgørelse var ikke en overraskelse for partiet. Allerede i februar udtalte Rasmus Paludan til Berlingske:

“Jeg gør mig ingen som helst forestillinger om, at nævnet ikke vil straffe mig og partiet, selv om jeg ikke mener, at vi har gjort noget som helst galt.”

Netop den forventning betød, at Stram Kurs i vinters gik i gang med forberedelserne til en rebranding under nyt navn. Det arbejde er ved at være færdigt, fortæller John Lydeking Andersen fra Stram Kurs’ rigsledelse til Redox:

“Vi skal have helt styr på teknikken, så vi får løst problemet med dubletter,” siger han med henvisning til Valgnævnets afgørelse, der netop handlede om forekomsten af dubletter blandt de emails, som Stram Kurs indsendte i forbindelse med indsamlingen af vælgererklæringer.

Når det problem er løst lanceres det nye søsterparti. Navnet er ikke endeligt afgjort, fortæller John Lydeking Andersen til Redox, men siger, at ‘Hard Line’ er en af mulighederne.

Partinavn og domæne er klar
5. februar, samme dag som sagen om Stram Kurs’ vælgererklæringer i første omgang skulle have været afgjort, blev et nyt partinavn godkendt: Hard Line, altså en engelsk oversættelse af det nuværende partinavn.

To dage senere blev en forening med samme navn registreret i CVR. Foreningen er hjemmehørende hos John Lydeking Andersen i København.

Allerede den 2. februar, dagen efter interviewet i Berlingske, blev domænet hard-line.dk købt. Hardline.dk var optaget af anden part.

Et par uger efter, den 25. februar, medvirkede Rasmus Paludan i podcasten Nordens Grænse. Her fortalte han, at partiet havde fundet et nyt navn, der snart skulle offentliggøres. Han løftede også sløret for, at Stram Kurs vil stille op under eget navn til kommunalvalget samtidig med at søsterpartiet indsamler vælgererklæringer med henblik på at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg.

John Lydeking Andersen siger til Redox, at partiet “gerne vil have valgmuligheder” når det kommer til partinavnet, men bekræfter, at Hard Line er registreret med henblik på at kunne bruges til indsamling af vælgererklæringer.

Tags: , , ,