Tommy Robinson talte ved DDL's demonstration i Århus i foråret 2012. Foto: Redox

Tommy Robinson kommer til København

Lørdag den 23. januar kommer den tidligere leder af English Defence League, Tommy Robinson, til København. Her skal han tale ved For Friheds demonstration på Axeltorv.

Publiceret den 7. januar 2016

Stephen Yaxley-Lennon fra England, bedst kendt under navnet Tommy Robinson, er inviteret til København. Han skal tale ved For Friheds demonstration lørdag den 23. januar 2016 på Axeltorv klokken 14:30. Det sker i anledning af, at Tommy Robinson har etableret Pegida UK med inspiration fra den tyske PEGIDA-bevægelse.

Han får følgeskab af Paul Weston og Anne Marie Waters, som samlet udgør ledelsen i det nye Pegida UK. De er på europæisk turné for at styrke samarbejdet mellem antimuslimske bevægelser.

Tommy Robinson grundlagde i 2009 English Defence League (EDL). Gruppen er kendt for sine antimuslimske, racistiske og voldelige demonstrationer. Han gik ud af EDL i oktober 2013. Tommy Robinson er flere gange dømt for vold. I januar 2016 er han igen i politiets søgelys for at have begået et overfald på en medfange, da han sad fængslet i juni 2015.

Tommy Robinson besøgte Aarhus i marts 2012. Flere end 300 højreradikale deltog dengang ved demonstrationen, der var arrangeret af Danish Defence League.

For Frihed har ikke fået formel tilladelse til at afholde demonstrationen endnu. De venter på at politiet behandler deres anmodning, som blev indsendt den 6. januar 2016.

Tags: , , , ,