Pernille Vermund og hendes nye mand Lars Tvede kommer her ud af Egebæksvang Kirke i Espergærde efter vielsen. Foto: Redox.

Vermunds bryllupsgæst vil tæske Redox-fotograf

En af Pernille Vermunds bryllupsgæster er blevet så vred på en Redox-fotograf, at han vil give ham "tæsk i timevis".

Publiceret den 2. juni 2019

Lørdag den 11. maj sagde Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, ja til sin nuværende mand, rigmanden Lars Tvede, ved et stort bryllup i Egebæksvang Kirke i Espergærde. Efter vielsen var fotografer og journalister fra det danske pressekorps opstillet foran kirken for at få billeder af det nyslåede brudepar. Blandt pressefolkene var også en fotograf fra Researchkollektivet Redox, hvilket tilsyneladende har vakt stor vrede hos en af bryllupsgæsterne. Det førte til, at han valgte at true Redox’ fotograf på Facebook.

Gorm Rasmus Pedersens Facebook-opslag fra den 15. maj. Screenshot.

“Tæsk i timevis”
Bryllupsgæsten der hedder Gorm Rasmus Pedersen skrev den 15. maj et opslag på Facebook, hvor han forklarede, at en af hans venner fra Nye Borgerlige, havde lavet en practical joke på ham, da han havde ringet ham op og udgivet sig for at være journalist fra Researchkollektivet Redox. Opslaget, der blev liket af flere centrale Nye Borgerlige-medlemmer og kandidater blev afsluttet med kommentaren:  

“Det var rigeligt, at Redox møvede sig ind til brylluppet mellem Pernille Vermund og Lars Tvede i lørdags. Under andre omstændigheder end et bryllup havde fotografen fået en på bærret.”

I kommentarsporet til opslaget sætter Gorm Rasmus Pedersen, der selv er gammel journalist, navn på Redox’ fotograf og giver udtryk for, at det ikke slutter med truslen i opslaget. 

“Redox-manden hedder Simon et eller andet. Jeg tror vi skal stresse ham lidt”, skriver Gorm Rasmus Pedersen. 

Herefter skriver han i kommentarfeltet: “Han skal have tæsk i timevis på et tændt komfur.”

I kommentarsporet til hans eget opslag uddyber Gorm Rasmus Pedersen hans trusler mod Redox-fotografen. Screenshot.

Absurd at true pressen
Det var Researchkollektivet Redox’ ansvarshavende redaktør og fotograf Simon Bünger, der lørdag dækkede Nye Borgerlige-formandens bryllup. 

“Når en partileder vælger at lægge sit bryllup midt i en valgkamp og samtidig inviterer pressen, så må hun være klar på, at der også kommer en kritisk dækning. At bryllupsgæsterne så efterfølgende truer pressen med tæsk er jo helt vanvittigt”, siger Simon Bünger og uddyber 

“at personen bag truslerne, i dette tilfælde, selv er journalist gør jo bare denne sag endnu mere absurd”.

Simon Bünger overvejer nu at politianmelde truslerne.
Hverken Pernille Vermund eller Gorm Rasmus Pedersen har ønsket at kommentere trusselssagen overfor Redox.

Tags: , ,