En af de nazister der hænger plakater op for Stram Kurs er Brian Jensen. Han ses her med hvid kasket ved Dansk Fronts demonstration i Svendborg i 2006. Foto: Redox.

Voldsberedte nazister bag Paludan-kampagne

Selvom Rasmus Paludan med egne ord tager afstand fra nazisme, så benytter Stram Kurs sig af flere aktivister fra voldsberedte nazistiske miljøer.

Publiceret den 1. juni 2019

“Nu vil jeg gerne slå fast: hvis man ikke deler min afstand til nazisme, fascisme osv., så skal man holde sig langt væk fra mig.” Sådan lød det fra Rasmus Paludan i et blogindlæg i 2017 i forbindelse med, at Redox afslørede, at en deltager i en af hans minidemonstrationer på Nørrebro, var holocaustbenægter. Men trods den formelle afstandstagen, så trækker Paludans parti nu på aktivister fra nazistiske grupper, når de skal have sat plakater op.

Den 18. maj i år lagde Henrik Westermann Søndergaard, der er folketingskandidat for Stram Kurs, et foto på Facebook. På billedet ses tre mænd sætte Stram Kurs-plakater op i Hvidovre på den københavnske vestegn.

På Henrik Westermann Søndergaards opslag fra 18. maj 2019 ses de to nazister iført henholdvis hvid t-shirt og hvid kasket. Screenshot.

Kendt fra Blood & Honour og NMR

Men to af mændene på billederne er ikke hvem som helst. 

På billedet ses Brian Jensen iført hvid kasket. Han har i mere end tyve år været en nøglefigur i det nazistiske miljø i København. Han var aktiv i den nazistiske skinheadgruppe Blood & Honour i slutningen af halvfemserne, hvor han også var en del af hooliganmiljøet omkring fodboldklubben Brøndby IF. Efterfølgende blev han en del af ledelsen i det nynazistiske Dansk Front og gik senere ind i Daniel Carlsens nu kuldsejlede projekt Danskernes Parti. De seneste år har han jævnligt deltaget i For Frihed-demonstrationerne i København.

Folketingsvalg 2019

Denne artikel er en del af vores dækning af Folketingsvalget 2019, hvor vi gransker Nye Borgerlige og Stram Kurs. Du kan sende os tips på email, Signal eller Facebook.
Hvis du vil støtte vores arbejde økonomisk kan du gøre det på Mobilepay 80905, ved at blive støttemedlem eller med en bankoverførsel.

I hvid t-shirt ses en anden mand som tidligere var aktiv i det nynazistiske Danskernes Parti. Da partiet lukkede gik han ind i nordens mest voldsberedte nazistorganisation, Nordiska Motståndsrörelsen, der de senere år har stået bag bombeattentater, voldsomme overfald og drab i Sverige. Så sent som 1. maj deltog Rasmus Paludans plakatopsætter ved naziorganisationens årlige 1. maj-demonstration i Kungälv udenfor Göteborg.

Redox forsøgte torsdag at få en kommentar fra Rasmus Paludan om, at personer fra det nazistiske miljø deltager i hans valgkampagne. Partilederen besvarede dog ikke Redox’ henvendelser. 

Fredag morgen sagde Rasmus følgende i en Youtube-video:
“Vi tager stærkest muligt afstand fra nazismen, vi tager stærkest muligt afstand fra Adolf Hitler og hvis der er nogen som helst der assioseres med os OVERHOVEDET, der har noget som helst med nazisme at gøre, så er det ud… Det er et krav i vores vedtægter at man ikke må være eller have været nazist… hvis man er omfattet af en af udtalelserne, så ryger man ud, hvis man hjælper os så ryger man også væk, vi vil heller ikke have hjælp af ikke medlemmer som er i de her kategorier, så klart kan det siges og der er ikke nogen slinger i valsen, hvad det angår.”

Tags: , , , ,