Rasmus Paludan i selskab med den bombetiltalte nazileder. Den tiltalte er sløret, da han er beskyttet af navneforbud. (Foto: Redox)

Afsløring: Paludan demonstrerede med bombetiltalt nazileder

Tirsdag starter sagen mod en dansk topnazist, der er tiltalt for at have forsøgt at bygge en bombe i sit hjem i Hundested. Manden har tidligere demonstreret med Rasmus Paludan.

Publiceret den 11. maj 2020

Tirsdag begynder retssagen mod en nazist fra Den Nordiske Modstandsbevægelse (NMR), der er tiltalt for at have forsøgt at fremstille en fjernbetjent bombe. Manden, der pt. er beskyttet af navneforbud, havde frem til sin fængsling sidste år en ledende rolle i organisationen. Ifølge BT, der har fået aktindsigt i anklageskriftet, er manden også tiltalte for at forsøge at bygge et hjemmelavet skydevåben.

Redox kan nu afsløre, at Rasmus Paludan tidligere har demonstreret sammen med den nu tiltalte nazileder.

Demonstrationen fandt sted den 17. januar 2018 foran Islamisk Trossamfund i Københavns Nordvestkvarter. Det var Stram Kurs-lederen Rasmus Paludan, der stod bag den lille demonstration, der talte cirka 15-20 personer. En af dem var den bombetiltalte nazileder.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores venneforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

På grund af navneforbuddet kan Redox pt. ikke komme nærmere ind på mandens rolle i den danske nazibevægelse.

Rasmus Paludan skriver i en email til Redox: “Jeg aner ikke, hvem den pågældende er. Hvis jeg bliver bekendt med, at nazister eller andre tilsvarende ønsker at deltage i vores demonstrationer, så får de pænt nej tak. Kravet til at deltage i vores demonstrationer er, at man kan tilslutte sig demonstrationens formål og tager afstand fra de samme ting, som man skal tage afstand fra for at blive medlem.”

Den bombetiltalte mands advokat meddeler, at hverken han eller den tiltalte vil stille op til interview.

Tags: , , ,