Daniel Carlsen og daværende leder for Svenskarnas Parti, Stefan Jacobsson, ses her ved SvP's demonstration i Stockholm i september 2014. (Foto: Researchkollektivet Redox.)

Daniel Carlsen i nyt raceideologisk indlæg

Da Danskernes Partis leder for nylig blev far igen, fejrede han det med at tweete den raceideologiske parole "De 14 ord".

Publiceret den 9. marts 2017

Det er ikke meget mere end en måned siden, at Redox senest kunne afsløre Daniel Carlsens raceideologiske skriverier, der dengang skete fra en anonym Facebookprofil. Nu er lederen af Danskernes Parti igang igen, denne gang på Twitter.

Læs artiklen: “Daniel Carlsen i anonymt racistisk angreb”

I sidste uge blev Daniel Carlsen far for anden gang, og han benyttede lejligheden til at dele et billede af sin nyfødte datter sammen med den nazistiske parole “De 14 Ord”, der lyder: “We must secure the existence of our people and a future for white children”.

Daniel Carlsens tweet fra den 27. februar 2017, hvor han byder sin nye datter velkommen. (Screenshot fra Twitter)

Sætningen er en af de mest benyttede paroler i den raceideologiske nynazistiske bevægelse, og blev skrevet af den amerikanske nazist David Lane. Han tilhørte den amerikanske nazistiske terrororganisation The Order, der i første halvdel af firserne stod bag et bombeangreb mod en synagoge og mordet på en jødisk journalist.

The Order, der oprindeligt hed “Det stille broderskab” lavede desuden adskillige bankrøverier for at finansiere våbenkøb, der var tiltænkt den kommende “racekrig”, som terrorgruppen opildnede til.

I Skandinavien er Daniel Carlsen ikke alene om sin samhørighed med The Order. Hans gode ven og samarbejdspartner, Stefan Jacobsson, var i starten af nullerne initiativtager til en støttegruppe for de amerikanske terrorister ved navn “Free The Order”, der havde til formål at støtte terrorgruppens medlemmer økonomisk under deres fængselsophold og sprede deres budskaber.

Stefan Jacobsson var indtil 2015 leder af Danskernes Partis svenske søsterparti, Svenskarnas Parti, og er i dag generelsekretær for det paneuropæiske parti Alliance for Peace and Freedom (APF), som Danskernes Parti indgår i.

I 2009 udgav Free The Order en bog med interviews af de fængslede terrorister. Jacobsson skrev selv forordet til bogen, der blev indledt med sætningen:

“Året var 1984 da en skare mænd gik fra ord til handling”.

Daniel Carlsen har ikke ønsket at udtale sig til Redox.

Tags: ,