Danske højreradikale jubler over Trump

Den amerikanske præsidents beslutningen om at forbyde indrejse i USA for personer fra syv lande i Afrika og Mellemøsten har vakt stor glæde på den yderste højrefløj i Danmark.

Publiceret den 30. januar 2017

Under den amerikanske valgkamp sidste år var der en vis skepsis overfor Trump på den yderste danske højrefløj. Mange var i tvivl om, hvorvidt han ville levere varen, hvis han først blev valgt. De første uger på posten tyder dog på, at den nye præsident lever op til de højreradikales forhåbninger. Således er der opbakning til weekendens indrejseforbud fra hele spektret af højrefløjsgrupper herhjemme; fra de nationalkonservative til nynazisterne.

Fra Dansk Samling lyder det:

“Dansk Samling støtter på det varmeste Donald Trumps beslutning om indtil videre at nægte udstedelse af visa til personer fra en række navngivne lande, der er kendt for at huse mennesker med terrorsympatier.”

Nye Borgerliges leder Pernille Vermund er også klar i mælet:

“I mine øjne udviser Trump rettidig omhu. Det ville klæde danske politikere at gøre det samme!”

Frit Danmark skriver:

“Ingen tvivl om hvor vores sympatier ligger – Et stort tillykke til USA med en jordnær , fornuftig og eftertænksom præsident.”

Talsmanden for For Frihed, Tania Groth, skriver:

“Ja vores egne handlingslammede “ledere” bliver sat godt i relief disse dage. Deres inkompetence står lysende klar hvilket er yderst velfortjent. Man kan kun håbe at de, ved at se en rigtig leder i USA (som jo i løbet af blot en uge har sat en stopper for vanvidet) skammer sig så meget at de selv mander sig op – dog er jeg bange for at de simpelthen ikke har det rette format.”

Fra Daniel Carlsen, formand for det nynazistiske Danskernes Parti, lyder ordene:

“Det er simpelthen klamt, at disse mennesker endnu engang spiller offerkortet og brokker sig over den utilstrækkelige overflod, som vi har givet dem. Føj! (…) Flet nu næbet! Hvis man skal kritisere noget ved indrejseforbuddet, så kan det kun være, at det er alt, alt for få, der bliver nægtet indrejse.”

 

 

Tags: , , ,