I midten med langt hår og iført sort jakke ses Æresblod-forsangeren Mikkel Hangaard til Danskernes Partis landsmøde på Fyn den 10. august (Foto: Redox)

Danskernes Parti-medlemmer bag nazistisk musikudgivelse

Det nazistiske metal-band Æresblod, der består af de to Danskernes Parti-medlemmer, Mikkel Hangaard og Brian Bay Nielsen, udgiver nu sit første album på kassettebånd. Det sker kort tid efter Redox’ afsløring af de to nazimusikeres medlemskab af Danskernes Parti.

Publiceret den 31. oktober 2013

I september udgav Researchkollektivet Redox rapporten Demokratiske Nazister, der handler om det nynazistiske Danskernes Parti. Partiet stiller op i store dele af landet ved det kommende kommunal- og regionsrådsvalg 19. november. I rapporten blev det bl.a. afsløret, at de to partimedlemmer Brian Bay Nielsen og Mikkel Hangaard, ved siden af deres aktiviteter i Danskernes Parti, driver et topersoners NSBM-band. Det sker under deres musikernavne ”Nalgir” og ”Natteulven”. NSBM står for National Socialist Black Metal og er således en nazistisk musikgenre, der spreder nazistiske budskaber og symbolik.

I midten med langt hår og iført sort jakke ses Æresblod-forsangeren Mikkel Hangaard til Danskernes Partis landsmøde på Fyn den 10. august (Foto: Redox)

Nu udgiver Æresblod så opsamlingsalbummet 5 Years of War på kassettebånd. Det sker i anledning af bandets fem års jubilæum. Albummet indeholder i alt 20 numre fortrinsvist fra Æresblods bagkatalog og udgives i et eksklusivt oplag på 88 eksemplarer. Antallet er langt fra tilfældigt, da tallet 88 i nazistisk talsymbolik står for Heil Hitler.

5 Years of War finder man bl.a. numrene ”Folkestorm”, ”Regiment 24”, ”Udrensning” og ”Zionist Eradication”. ”Folkestorm” er en henvisning til Adolf Hitlers milits, Volkssturm, der blev oprettet i efteråret 1944 som et sidste forsvar for nazisternes døende tusindårsrige, mens Regiment 24 var navnet på det SS-regiment, hvori bl.a. de danske østfrontfrivillige kæmpede. Blandt numrene på det nye opsamlingsalbum er også ”The White Revolution” fra 2012, hvor sidste vers lyder således: ”Racial cleansing/Aryan preservation/It is what will/Regain our pride”.

Tidligere har Æresblod udgivet EP’erne Æresblod (2008), Krigerblod (2009) og ”Regiment 24 (2010), samt singlen ”Division Midtjylland”, som Æresblod udsendte i efteråret 2010. ”Division Midtjylland” er en hyldestsang til DNSB’s afdeling i Midtjylland, hvis daværende afdelingsleder var identisk med Danskernes Partis nuværende formand, Daniel Carlsen. Senest udsendte Æresblod i september i år singlen ”U48 (A Beast From The Depths)” som en forløber for det nye album. Sangen handler om Nazitysklands mest succesfulde ubåd, U48, der i løbet af sine to aktive år sank 55 allierede skibe.

Til venstre i billedet ses Brian Bay Nielsen fra Æresblod til Danskernes Partis landsmøde i år (Foto: Redox)

Brian Bay Nielsen har siden juli 2011, altså kort tid efter lanceringen af Danskernes Parti, under dæknavnet ”Nalgir999” gentagne gange forsøgt at få fjernet billederne af ham selv og Mikkel Hangaard fra bandets profil på musiksiden www.metal-archives.com. Og i dagene efter offentliggørelse af Redox’ rapport om Danskernes Parti i september i år, rettede de to Æresblod-medlemmer hele tre gange henvendelse til administratoren af siden for at få fjernet singlen ”Division Midtjylland” fra oversigten over bandets udgivelser. Bl.a. med den begrundelse, at de ”ikke længere sympatiserer med bevægelsen DNSB”. Samtidig forsøgte Brian Bay Nielsen endnu en gang at få fjernet billederne af ham selv og Mikkel Hangaard. Ingen af delene lykkedes dog for de to nazistiske metalmusikere.

Mikkel Hangaard og Brian Bay Nielsen er bosiddende i Aalborg, hvor de begge er under uddannelse.

Redox har i sidste uge forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mikkel Hangaard. Brian Bay Nielsen har ikke ønsket at udtale sig til Redox, men henviser til Danskernes Partis leder Daniel Carlsen for en udtalelse. Heller ikke Daniel Carlsen har lyst til at kommentere Redox’ oplysninger, men udtaler, at der ikke er nogen aktive nazister i Danskernes Parti.

Læs Redox’ rapport, Demokratiske nazister, om Danskernes Parti her

Tags: , , , , , , ,