Annette Skov Andersson ses her på talerstolen ved Nye Borgerliges årsmøde i 2017. Foto: Redox.

Fynsk folketingskandidat likede brændende Øresundsbro og forsvarede hån af døde flygtninge

Onsdag bragte vi historien om et Nye Borgerlige-medlems vilde voldsfantasier. Det viser sig, at de grove opslag var populære blandt et af partiets folketingskandidater.

Publiceret den 10. maj 2019

Tidligere på ugen afslørede Redox, at Claus Skytte, der er medlem af Nye Borgerlige, havde delt en række racistiske og voldsforherligende opslag på Facebook. Nu kan Redox fortælle, at Annette Skov Andersson, der er en af partiets kandidater på Fyn, har liket en række af Claus Skyttes opslag.

Annette Skov Andersson har en markant rolle i Nye Borgerlige. I 2017 var hun kandidat ved kommunal- og regionsrådvalget. Ved kommunalvalget i Lyngby-Taarbæk opnåede Annette Skov Andersson 59 personlige stemmer, mens det blev til 599 personlige stemmer ved valget til Region Hovedstaden. Ingen af stederne var resultatet nok til at komme ind.

Hun har desuden været medlem af Nye Borgerliges hovedbestyrelse.

I dag har Annette Skov Andersson avanceret i hierarkiet hos Nye Borgerlige. Hun er således en af partiets kandidater på Fyn, hvor hun stiller op i Nyborg. Topposten har dog ikke afskrækket hende fra at syntes godt om åbenlys racisme og voldsforherligende opslag på Facebook. 

”Bedøvende ligeglad” med døde flygtninge
I den omtalte afsløring af Redox kom det frem, at Claus Skytte den 2. juli 2018 havde postet et groft forhånende opslag om 63 formodede døde flygtninge, hvor han skrev: “”Mine tanker går i denne svære tid til de stakkels mennesker, som med stor iver og kampgejst forsøgte at betræde europæisk jord!  Deres høje faglige kunnen og den berigelse disse højtbegavede individer ville have tilført Europa er en tragedie 😥 Lad os minde dem med 0,36 sekunders stilhed ……tak ❤️”.

Her ses Claus Skyttes Facebook opslag fra den 2. juni 2018. Screenshot.
Her ses Claus Skyttes Facebookopslag fra den 2. juni 2018. Screenshot.

En enkelt debattør i tråden skrev i den forbindelse en kritisk kommentar til opslaget: “Kæft en klam tråd- ligefrem more sig på andres død og ulykke – skam jer….!”
Den kommentar var Annette Skov Andersson tydeligvis ikke enig i. I stedet forsvarede hun opslaget fra Claus Skytte og skrev, at debattøren ”skal anskue det bare lidt mere nuanceret”. Hun bebrejder debattøren, at han ikke kan se, at flygtningene vil ”invadere” os og ”smadre det europæiske kontinent”. Hun meddeler også, at hun er ”bedøvende ligeglad” med flygtningenes druknedød. 

Annette Skov Anderssons svar til den kritiske kommentator ses her. Screenshot.
Annette Skov Anderssons svar til den kritiske kommentator ses her. Screenshot.

Annette Skov Andersson liker også et grotesk, racistisk billede, som Claus Skytte udgav på Facebook i juni sidste år, hvor følgeteksten lød:
”Her er Erna – Erna er glad ! Erna er en venstreorienteret naiv ko – hun har lige scoret et enligtkommende barn, Abdul Que fra et shithole country ! Erna har givet ham et dansk navn : Hans …….Slikke Hans ! Det nye navn skal få ham hurtigere integreret !”.

Billedet og teksten fandt Annette Skov Andersson så morsomt, at hun både gav opslaget en grinende smiley og tilmed bakkede opslaget op med en spydig kommentar. Annette Skov Andersson skrev til det racistiske billede: ”Du burde give bedsteforældre for asyl et klask i sådan en opdatering…”

NB-kandidatens spydige kommentar til Claus Skyttes Facebook opslag ses her. Screenshot.
NB-kandidatens spydige kommentar til Claus Skyttes Facebook opslag ses her. Screenshot.

Grinede af brændende Øresundsbro

Annette Skov Andersson er i det hele taget en flittig bruger og besøgende på Claus Skyttes facebook-profil. Han delte i maj sidste år et billede fra den danske film Blinkende Lygter, hvor Ole Thestrups karakter siger: “Jeg har altid godt kunnet tænke mig at skyde nogen, men jeg har aldrig rigtig haft en grund”.
Derefter tilføjer Claus Skytte sin egen kommentar: ”Bare rolig Ole – der er flere grunde til det snart bliver nødvendigt!”

Den voldsforherligende retorik faldt i Annette Skov Anderssons smag. Hun reagerede med en grinende smiley. Den samme grine-smiley brugte hun, da Claus Skytte offentliggjorde en collage af en brændende Øresundsbro, da Danmark angiveligt skulle afskæres fra Sverige på grund af landets flygtningepolitik. 

Her ses Claus Skyttes Facebook opdatering om Øresundsbroen til venstre og til højre Annette Skov Anderssons like. Collage.
Her ses Claus Skyttes Facebook opdatering om Øresundsbroen til venstre og til højre Annette Skov Anderssons like.

Vermund: Kandidat er “begavet selskab”
En anden collage, som Claus Skytte har delt, består af to billeder: Et historisk billede af en gruppe danske fabriksarbejdere og et andet foto af fire mandlige muslimer. Til billedet skriver Claus Skytte den 5. oktober 2018: ”Mænd i arbejdstøj byggede dette land – Mænd i kjoler ødelægger dette land!”

Folketingsvalg 2019

Denne artikel er en del af vores dækning af Folketingsvalget 2019, hvor vi gransker Nye Borgerlige og Stram Kurs. Du kan sende os tips på email, Signal eller Facebook.
Hvis du vil støtte vores arbejde økonomisk kan du gøre det på Mobilepay 80905, ved at blive støttemedlem eller med en bankoverførsel.

Også dette opslag gav politisk mening for Annette Skov Andersson, der kvitterede med at like det.

At Annette Skov Andersson spiller en central rolle og er en vigtig kandidat for Nye Borgerlige er der ingen tvivl om. I marts 2018 har partiformand Pernille Vermund endda fremhævet Annette Skov Andersson som ”begavet selskab”. Dette skete i et facebook-opslag på Pernille Vermunds personlige facebook-profil, hvor Annette Skov Andersson optræder sammen med Pernille Vermund på et billede. Til billedet skriver Pernille Vermund: ”Forårssol, gode grin og begavet selskab. Hvad mere kan man ønske sig? God Weekend.”

Hverken Annette Skov Andersson eller Pernille Vermund har besvaret Redox’ henvendelser.

Tags: , , , ,