Hadsk julestemning i Nye Borgerlige-gruppe

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når medlemmerne i en Facebook-gruppe tilknyttet Nye Borgerlige diskuterer muslimer. Henover julen bød debatten på trusler om nakkeskud og udsmidning fra fly uden faldskærm.

Publiceret den 29. december 2018

I Facebook-gruppen “De Nye Borgerlige – Privat debatgruppe” har der den seneste uge været en lind strøm af åbenlyse trusler om vold og drab rettet mod muslimer. Gruppen er ikke officielt drevet af partiet, men både formand Pernille Vermund og næstformand Peter Seier Christensen er medlemmer, og formanden har flere gange været aktiv i gruppen.

I juledagene har det føget med racistiske kommentarer og trusler om nakkeskud og udsmidning fra fly uden faldskærm. Det sker som reaktion på delingen af en video, hvor en muslimsk mand opfordrer andre muslimer til ikke at deltage i julefejringen.

Nakkeskud eller udvisning
Videoen har floreret i flere Facebook-grupper de seneste dage, men især i gruppen “De Nye Borgerlige – Privat debatgruppe” har responsen været voldsom. Medlemmerne giver blandt andet udtryk for, at ytringsfriheden ikke bør gælde muslimer, og at disse i stedet skal udvises for den slags holdninger.

En debattør skriver: “Skrid fra vores land. Bare at sige sådan noget skulle betyde udvisning med det samme.”

Fra en anden lyder det: “Kan du så se at komme hjem til sandkassen. Du har intet at gøre i Danmark. Man burde kunne smides ud af landet med de holdninger.”

De racistiske udtalelser kommer hyppigt. “Vi må til at hjælpe disse svin hjem på en sikker måde, ingen penge ingen pas og papirer bare hjem til kamelerne med fodlænke som først tages af i ørkenen, dumme svin,” lyder det fra en person, mens en anden skriver: “Allesammen ind i en herkules (fly, red.) ind over deres hjemland ud gennem sidedøren og nu kommer det vigtigeste hvis de ikke vil betale for en faldskærm så uddddd”.

Et andet medlem af Facebook-gruppen mener ligefrem at manden i videoen skal myrdes: “Nakkeskud til dig dit rotte afkom 🤬”.

Voldsforherligelsen får frit løb i Facebook-gruppen, hvor mange medlemmer af Nye Borgerlige hver dag diskuterer politik. (Screenshot fra Facebook).

Facebook-gruppen “De Nye Borgerlige – Privat debatgruppe” har 1095 medlemmer, der tæller en lang række centrale medlemmer af Nye Borgerlige. Udover formanden og næstformanden er en lang række af partiets folketingskandidater medlemmer af gruppen. Gruppebeskrivelsen lyder således: “De Nye Borgerlige – er en lukket privat gruppe, der har til formål at fungere som debatgruppe for tilhængere af Nye Borgerlige! Partiet Nye Borgerlige har ingen ansvar for indholdet i gruppen!”.

Hans Egelund er administrator i Facebook-gruppen. I en besked skriver han til Redox: “Den slags synspunkter er bestemt ikke forenelige med gruppen, De Nye Borgerlige. Men, de er der af og til i stor og dyb frustation over indvandringens følger.”

Nye Borgerliges formand Pernille Vermund har været aktiv i gruppen igennem længere tid. Hun liker jævnligt opslag og svarer også på spørgsmål rettet til hende selv om partiets politik.

Så sent som 27. december var hun aktiv i gruppen. Trods henvendelser til både Vermund og Seier Christensen er det ikke lykkedes Redox at få en kommentar til de racistiske og voldsforherligende opslag.

Tags: , ,