Her ses Dan Park ved NMR's demonstration i Göteborg. Medlemmer fra NMR er i flere tilfølde dømt for politisk motiveret vold, drab, brand-og bombeattentater. Dan Park deltog også i organisationens demonstrationer i Falun, 2017, og i Stockholm, 2016. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Jo, Dan Park er nazist – her er beviserne

Selvom Dan Park gang på gang på gang optræder i nazistiske sammenhænge, er han stadig velkommen i den nationalkonservative bevægelse i Danmark. Vi har samlet dokumentationen for hans nazistiske aktiviteter her.

Publiceret den 28. februar 2018

På den yderste højrefløj bliver Dan Park ofte betegnet som en forfulgt, undertrykt kunstner. Han løftes frem som en helt og forkæmper for ytringsfrihed på den radikale højrefløj i Danmark.

Han er fortsat velkommen til For Friheds demonstrationer i København. Han inviteres til arrangementer hos Trykkefrihedsselskabet og får sine tegninger udstillet på Christiansborg. Han deltager i Folkemødet på Bornholm sammen med For Frihed, hvor han plejer omgang med medlemmer af Dansk Folkeparti. Når nationalkonservative og ultraliberale tager ham i forsvar, så nævner de aldrig hans nazistiske aktiviteter. Derfor har vi dokumenteret dem her.

2009: Aktion mod jøder i Malmø

I januar 2009 opsatte Dan Park konservesdåser med påskriften Zyklon-B ved en synagoge i Malmø. Zyklon-B var den gas, som nazisterne primært brugte til at gasse jøder med under 2. verdenskrig.

2011: Dan Park deltager i nazistisk møde og sætter Nordisk Ungdom-klistermærker op

I 2011 deltog Dan Park i et nazistisk møde i Kävlinge, en lille svensk by. Mødets omdrejningspunkt er foredrag med Kevin MacDonald og Tom Sunic, der er internationalt anerkendte teoretikere blandt nazister. På vej hjem efter mødet satte Dan Park efter eget udsagn klistermærker fra nazistiske Nordisk Ungdom op.

2013: Dan Park deltager i nynazistiske Svenskarnas Partis demonstration i Stockholm

I september 2013 deltog Dan Park i en demonstration orkestreret af Svenskarnas Parti (SvP) i Stockholm. Svenskarnas Partis navn var tidligere Nationalsocialistisk Front, men de skiftede navn i et forsøg på at øge partiets opbakning og legitimitet. Han deltog endvidere i en SvP-demonstration i 2014. Her blev han blandt andet venner med en nazist, der senere i 2016 blev anholdt af svensk politi. På nazistens adresse fandt man tændsatser og 50 kg dynamit.

2015: Dan Park deltog i Blood & Honour-koncert

I 2015 var Dan Park draget til Ungarn for at deltage i en koncert arrangeret af Blood&Honour (B&H). B&H er et internationalt nazistisk netværk, der har forbindelser til det nazistiske terrornetværk Combat-18. Dan Park talte ved koncerten.

Her poserer Dan Park ved Blood&Honour-koncerten i Ungarn. (Foto: privat)

2016: Dan Park poserer igen med Ungarske Blood & Honour-medlemmer

Her ses Dan Park, yderst til højre, igen posere sammen med internationale nazister. Bemærk Blood & Honour-trøjen, samt t-shirten med påskriften 14-88, der er nazistiske talkoder for blandt andet “Heil Hitler”. (Foto: screenshot fra Facebook)

2017: NMR-demonstration i Göteborg

Lørdag den 30. september 2017 forsøgte de svenske nazister fra Nordiska Motståndsrörelsen (NMR) at demonstrere i Göteborg. Det kom til voldsomme sammenstød mellem politiet og kampklædte nazister, bevæbnet med skjolde, trælægter og hjelme. Dan Park var endnu engang mødt op for at demonstrere sammen med nazisterne.

Du kan læse vores artikel om den demonstration her »For Frihed-deltagere til nazimarch i Göteborg«

2018: Demonstration til minde om Frikorps Danmark i København

Den 4. februar havde den nazistiske gruppe, Det Nordiske Broderskab, indkaldt til en demonstration til minde om Frikorps Danmark. Dan Park udtalte til Redox på stedet, at han havde set omtale af demonstrationen på Facebook og var taget til København for at støtte op. Demonstrationen blev dog aldrig til noget, da kun én anden nazist dukkede op.

Du kan læse mere om Det Nordiske Broderskabs demonstrationsforsøg her »Kæmpe fiasko for nazisterne fra DNB«

2018: Poserer i Blood & Honour-trøje

Den 17. februar 2018 lagde Dan Park et billede af sig selv op på det sociale medie VK. På billedet poserer han i en trøje fra den bulgarske afdeling af Blood & Honour-netværket. I opdateringen skriver han samtidig; ”Går glip af Sofia, så jeg må i stedet gå min egen Lukov-march i Malmø”.

Lukov-marchen er en årlig nazistisk demonstration i Sofia, Bulgarien, til minde om Hristo Lukov, som var en bulgarsk nazistisk general og politiker. Hristo Lukov blev myrdet af kommunistiske partisaner i februar 1943.

Her deler Dan Park en opdatering på VK iført en Blood & Honour-trøje. (Foto: screenshot fra VK)

Aktiv nazist

I bogen »Skuddene i København« af Niklas Orrenius, taler forfatteren også med Dan Park om nazismen i et afsnit, der cementerer Dan Parks nazistiske udgangspunkt. Bogen oplister også, hvordan Dan Park på Twitter har hyldet Anders Breivik og hans terrorangreb i Norge, samt udråbt Holocaust som en »jødisk løgn«.

Dan Park er helt åben om sit forhold til nazismen og de nazistiske kammerater. (Foto: screenshot fra bogen)
Tags: ,