Rasmus Paludan deltager her i en af For Friheds demonstrationer den 1. oktober 2016. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Kommentar: Ekstremt bekymrende at Paludan går efter skolebørn

De seneste måneder har den højreradikale partileder ved en række tilfælde opsøgt helt unge skolebørn for at tale om politik med dem. Han er samtidig blevet en viral succes på sociale medier og har fået et gennembrud, der bør vække bekymring hos alle forældre.

Publiceret den 31. august 2018

Fredag den 24. august dukkede Rasmus Paludan op på Gasværksvejens Skole på Vesterbro i København. Om ham flokkedes børn i udskolingsalderen, der havde set og hørt om Paludan på sociale medier. Flere tog selfies med ham.

Episoden er den seneste hændelse i et længere forløb, hvor Rasmus Paludan, leder af det højreradikale miniparti Stram Kurs, har opsøgt helt unge børn, for at udbrede sine politiske holdninger. Hvor Paludan tidligere har fokuseret meget på at opsøge og filme aktiviteter på venstrefløjen, så ligger fokus i dag på at komme i snak med helt unge, typisk under 18 og i mange tilfælde under 15 år.

Samtidig er hans Youtube-kanal blevet en viral succés. Adskillige af hans videoer fra f.eks skolebesøg eller minidemonstrationer i såkaldte ghetto-områder er blevet set flere hundrede tusinde gange.

Mobiliseringskampagnen virker. Da Rasmus Paludan i midten af august gennemførte sin egen, alternative Pride-parade gennem Nørrebro havde han følgeskab af en gruppe helt unge drenge i skolealderen.

Politikeres hadtale forgifter skolegården.

De leger “Rasmus Paludan” i frikvarter i 5. Man deles op i tre grupper; kristne, muslimer og jøder. De kristne skal så fange de andre og sætte dem i bure, som de så skal forsøge at undslippe. Hvordan håndterer man lige det?
— Christian Hansen (@pladderhumanist) 30. august 2018

Sådan påvirker Paludans propaganda blandt andet børnene.

Det er efter Redox’ vurdering en ny og alvorlig situation, som alle, der er i berøring med skolebørn, primært – men ikke kun i hovedstadsområdet, må tage alvorligt, uanset om de er lærere, forældre, bestyrelsesmedlemmer, interesseorganisationer eller på anden måde en del af civilsamfundet. Paludan har opnået en kultstatus, der ikke før er set lige på den radikale højrefløj og forsøger at præge børn med sit verdenssyn.

Paludans holdninger er så yderligtgående, at han i februar sidste år blev bedt om at forlade Nye Borgerlige. Under en tale ved en demonstration i 2016 sagde han blandt andet: “Og de fremmede fjenders blod vil ende i kloaken, hvor de fremmede fjender hører hjemme.”

Samtidig har Paludan samarbejdet med personer, hvor våben og åbenlyst nazistiske og holocaustbenægtende holdninger er hverdag. Jesper Hassel Hansen, der benægter jødeudryddelserne under Anden Verdenskrig, var f.eks følgesvend for Rasmus Paludan under et besøg på Nørrebro sidste år. En anden af Paludans yngre sympatisører, der har været med under hans aktioner, er Sebastian Skallsø, der på nettet har opfordret andre højreradikale til at bevæbne sig med kniv og vist et billede af sin egen kniv. Skallsø var medlem af det nynazistiske Danskernes Parti. Den seneste tid har Rasmus Paludan også fået selskab af Lars Due Theilade ved sine politiske aktiviteter. Theilade er dømt for trusler mod daværende teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell.

Rasmus Paludan og hans lille skare udgør en af de mest rabiate grupper på den yderste højrefløj. At de nu målrettet forsøger at rekruttere børn til deres projekt må få alarmklokkerne til at ringe hos alle, der har den mindste kontakt med landets børn og unge.

Du kan læse flere artikler om Rasmus Paludan og Stram Kurs her.

Tags: , , ,