Patrioterne Går Live ses her ved en tidligere demonstration i Vollsmose i februar 2023. Foto: Redox.

Koranafbrændere vil brænde “Pride-flag” af foran LGBTQ+ steder

Fredag vil en gruppe koranafbrændere afbrænde et "Pride-flag" i Studiestræde i København.

Publiceret den 25. august 2023

Den højreradikale koranafbrændergruppe Patrioterne Går Live annoncerede torsdag på Facebook at de fredag vil gennemføre en “Ambasade Marathon” med demonstrationer foran en række mellemøstlige og afrikanske ambasader i København. Til disse demonstrationer plejer PGL at afbrænde og forhåne koranen, men nu har tilføjet et nyt element til deres demonstrations koncept. Fremover vil gruppen hver uge demonstrere foran kendte LGBTQ+ steder og her vil de afbrænde “Pride-flag”. På Facebook skriver PGL selv at de “Vil Brænde Et Pride Flag Fredag Efter Fredag Efter Fredag Ude Foran Diverse Bøzze Værtshuse”.

Den første gang koranafbrænderne vil gennemføre denne happening vil være fredag i Studiestræde foran det kendte LGBTQ+ sted Masken Bar. Koranafbrændergruppen har ikke annonceret hvornår fredag de vil dukke op i Studiestræde.

Koranafbrændergruppen har tidligere markeret sig voldsomt racistisk og homofobisk ved deres demonstrationer, og senest i lørdags forsøgte de at infiltrere Copenhagen Pride. Dette mislykkedes dog da en gruppe antifascister valgte at blokere dem. Efter det mislykkede infiltrationsforsøg afholdte gruppen i stedet en demonstration på Nørrebro hvor de både brændte koranen og regnbuefarvet Pride-flag.

OPDATERING: Patrioterne Går Live har på Facebook oplyst at vi demonstrere i Studiestræde fra kl 11 til 13.

Tags: