Maria Klein Jørgensen på Facebook.

Kredsleder i Stram Kurs: Corona-konspirationsteorier og venskab med naziveteran

Corona-konspirationer og materiale fra antisemitisk hjemmeside er noget af det, som en Stram Kurs-leder deler på Facebook.

Publiceret den 13. juli 2020

Maria Klein Jørgensen er leder af Stram Kurs’ lokalafdeling i Frederikshavn. På sociale medier skriver hun om en bred vifte af emner. Store dele af hendes skriverier handler, som så mange andre Stram Kurs-folk, om Islam og indvandring.

Men Maria Klein Jørgensen er ikke helt som de andre. Som hendes brugernavn på Facebook, ‘Notanothersheep’ (“Ikke endnu et får”, red), indikerer, så er hun ikke typen, der følger strømmen. Det kommer tydeligt til udtryk på hendes Facebookprofil.

Chattede med nazileder
I februar i år delte Maria Klein Jørgensen et opslag fra højreradikale debattør Lars Hedegaard, der blandt andet lød:

”Vi har måske – som i måske – endnu muligheden for at redde Danmark af demokratisk vej. Og gør vi ikke det, tager demografien over. (…)”

Selvom der ikke var meget respons på Stram Kurs-kredslederens deling kom der dog en reaktion fra en veteran på højrefløj, nemlig Povl Heinrich Riis-Knudsen. Han var i en lang periode den ubestridte leder af de danske nazister i Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB). Den seneste tid er den tidligere nazifører blev meget synlig på de sociale medier. Du kan læse mere om den tidligere nazi-førers politiske comeback her.

Den tidligere nazileder slår i sin kommentar fast, at han ikke mener Danmark kan reddes demokratisk og kalder det ”en sød, men farlig illusion.” Det sker med henvisning til den højreekstreme og antisemitiske hjemmeside ‘Danmarks Frihedsråd’, hvor Maria Klein Jørgensen opfordres til at læse de knap 500 siders dokumenter hjemmesiden har til rådighed, som angiveligt skulle forklare hvorfor Danmark ikke kan reddes demokratisk. Maria Klein Jørgensen kvitterer for responsen med ”Tak, det læser jeg” og så en tommelfinger op.

At Povl Heinrich Riis-Knudsens opfordring til yderlig læsning på hjemmesiden ‘Danmarks Frihedsråd’ ikke har været helt forgæves kan ses en måned senere, hvor Maria Klein Jørgensen selv deler en artikel fra hjemmesiden ‘Danmarks Frihedsråd’. Den delte artikel hedder ”Coronavanvid” og er et langt vredesudbrud mod Mette Frederiksen og den danske regering for deres håndtering af corona-krisen.

Kigges der nærmere på hjemmesiden ‘Danmarks Frihedsråd’, står det hurtigt klart, at siden handler om meget andet end vrede mod regeringen. Der er blandt andet en kategori på hjemmesiden, der hedder ”Antisemitisme”. Trykkes der på artiklen ”Mere Holocaustundervisning” kan man få et indtryk af hjemmesidens syn på holocaust:

“For den gode ordens skyld skal vi herfra gerne fastslå, at vi ikke bifalder holocaust. Vi finder, at det var en forbrydelse mod det tyske folk, der kæmpede med ryggen imod muren, og hvis knappe ressourcer nu blev anvendt til at transportere fuldstændig ligegyldige mennesker på kryds og tværs af Europa i tog, der havde forkørselsret frem for ammunitionstog, troppetransporter og tog med levnedsmidler. Dette var fuldstændig formålsløst og uansvarligt. Ville man have jøderne udryddet, kunne man nemt og billigt have gjort det, hvor de var og det gjorde man i vid udstrækning i Østområderne.”

På trods af hjemmesidens åbenlyse antisemitiske indhold har det altså ikke afholdt Maria Klein Jørgensen fra at dele indhold fra siden på sin åbne facebook-profil.

“Globalisternes” konspiration
Når Maria Klein Jørgensen ikke læser på hjemmesiden ‘Danmarks Frihedsråd’ deler hun gerne konspirationsteorier. Opslagene om konspirationsteorierne kommer vidt omkring, men kredser primært omkring, at corona-pandemien skulle være noget magtfulde mennesker bevidst har spredt og siden løjet omkring, men også konspirationsteorier vendt mod vaccinationer.

To delinger vækker dog særlig opmærksomhed. De stammer nemlig fra et andet politisk parti end hendes eget. I to opslag fra henholdsvis 3. og 25. maj i år, har Maria Klein Jørgensen delt materiale fra partiet ”JFK21 Jorden Frihed Kundskab” (JFK), der ledes af den kontroversielle frontfigur Mads Palsvig.

Opslagene er henholdsvis en deling af en tale fra JFK’s 1. maj-arrangement og så et nyhedsindslag fra DR om at den amerikanske udenrigsminister og præsident mente, at Covid-19 var udviklet i et laboratorium i Wuhan i Kina, hvilket Maria Klein Jørgensen er enig i og kvitterer med ordene ”Det er vi jo nogen der har sagt hele tiden 💪✌”.

JFK er et parti for konspirationsteoretikere. Partiet forsøger at blive opstillingsberettiget til Folketinget. Betegnelsen som konspirationsteoretikere har partiet og Mads Palsvig ikke fået uden grund. Særligt på Mads Palvigs YouTube-kanal udfolder formanden sine og partiets idéer om hvordan udspekulerede magthavere og store virksomheder, de såkaldte ”globalister”, styrer medier og politikere via hemmelige loger.

For tiden er det særligt 5G-netværket til mobiltelefoner, der er i partiets kritiske søgelys og dermed mærkesag nummer et. Mads Palsvig har overfor Berlingske kaldt 5G for en ”forbrydelse mod menneskeheden”. 5G beskyldes desuden for at være den nye metode magthaverne bruger til at kontrollere og gøre befolkningen syg på.

Hverken Rasmus Paludan eller Maria Klein Jørgensen har reageret på Redox’ interviewforespørgsler.

Tags: , ,