Kampklædte nazister fra NMR danner front mod politiet i Gøteborg. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Efter bombesager og kirkegårdshærværk:

NMR-aktiv vil hænge Mette Frederiksen i lygtepæl

En dansk nazist truer på sociale medier den danske statsminister, som han vil hænge i en lygtepæl. Samme nazist hylder både Breivik og Christchurch-terroristen.

Publiceret den 30. januar 2021

“Få så afsat den kommunistiske diktator rotte Mette Mink… Rigsret, afsættelse og et erstatningskrav for nedlukningen til kommunisterne fra Socialdemokratiet… FØJ!… Op i lygtepælen med hende..”

Sådan lød det fredag kort før middag på det sociale medie VK. Manden bag dødstruslen mod statsminister Mette Frederiksen er nazist og laver aktivisme for nordens mest voldsberedte naziorganisation.

Fredag kl. 11.34 postede Allan Raaby Jørgensen ovenstående opslag på det sociale medie VK. Foto: Screenshot.
Fredag kl. 11.34 postede Allan Raaby Jørgensen ovenstående opslag på det sociale medie VK. Foto: Screenshot.

Hylder terrorist

På VK-profilen, der er fyldt med antisemitiske tegninger og fotos af Adolf Hitler, lægger Allan Raaby Jørgensen jævnligt billeder op fra sin aktivisme i Den Nordiske Modstandsbevægelse (NMR). Han hylder også kendte fascistiske terrorister, blandt andet Brenton Tarrant, der stod bag terrorangrebet i Christchurch, og Anders Breivik.

At det netop var en lygtepæl statsministeren skulle hænges i er ikke tilfældigt. Nazisterne i Den Nordiske Modstandsbevægelse bruger ofte lygtepæle i deres propaganda, og beskriver at voldtægtsmænd og ‘folkeforrædere’ skal hænges. Allan Raaby Jørgensen har selv delt NMR-plakater med lygtepæle-motivet på sociale medier.

Den Nordiske Modstandsbevægelse ligger i deres propaganda ikke skjul på deres ønske om at hænge "folkeforrædere" i lygtepæle. Organisationen bruger ofte begrebet som skældsord om netop politikere. Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.
Den Nordiske Modstandsbevægelse ligger i deres propaganda ikke skjul på deres ønske om at hænge “folkeforrædere” i lygtepæle. Organisationen bruger ofte begrebet som skældsord om netop politikere. Foto: Den Nordiske Modstandsbevægelse.

51 drab

Bevæbnet med adskillige skydevåben og et GoPro-kamera angreb den 28-årige fascist Brenton Tarrant fredag den 15. marts 2019 først Al Noor moskéen og efterfølgende Linwood Islamic Center i den new zealandske by Christchurch. Angrebene, der blev livestreamet på internettet, kostede 51 mennesker livet, mens yderligere 49 blev såret.

Inden angrebene udsendte Brenton Tarrant et fascistisk manifest under titlen “The Great Replacement”.

Brenton Tarrant blev efterfølgende anholdt og sigtet for 51 drab, 40 drabsforsøg og udførelse af et terrorattentat. Den 26. marts 2020 erklærede han sig skyldig i alle anklager og den 27. august samme år blev han idømt  fængsel på livstid uden mulighed for prøveløsladelse.

Få dage efter dommen delte netop Allan Raaby Jørgensen et billede af Brenton Tarrant på sin offentlige VK-profil sammen med tre grønne hjerte-emojis. Netop grøn er NMR’s farve, som dominerer bevægelsens materiale og propaganda.

Den 30. august 2020 lagde Allan Raaby Jørgensen følgende opslag på VK. Foto: Screenshot.
Den 30. august 2020 lagde Allan Raaby Jørgensen følgende opslag på VK. Foto: Screenshot.

To måneder senere gentog Allan Raaby Jørgensen sit opslag, nu bare med en anden tegning af Brenton Tarrant. På begge tegninger er Brenton Tarrant afbilledet med kamphjelm  monteret med et GoPro-kamera og en skudsikke rvest med det nazistiske symbol schwarzesonne på brystet. Det var netop denne beklædning som Tarrant bar under sine drabelige angreb i Christchurch i marts 2019.

På tegningerne holder Tarrant ligeledes sit manifest “The Great Replacement” i hånden og på den ene tegning bærer han også sin riffel dekoreret med nazistiske symboler og paroler i karrakteristisk hvid skrift.

Allan Raaby Jørgensen har også hyldet den 17-årige amerikaner Kyle Rittenhouse, der under en demonstration den 25. august 2020 skød tre antiracistiske demonstranter. To blev dræbt og en blev såret af skudene fra Rittenhouse’ AR-15 riffel. Kyle Rittenhouse er efterfølgende blevet anholdt og sigtet for drab og ulovlig våbenbesiddelse. Han blev på den yderste højrefløj i både i USA og mange andre lande hyldet som en helt – blandt andet altså af Allan Raaby Jørgensen.

Kyle Rittenhouse blev fornyligt tiltalt for at skyde tre demonstranter under en Black Lives Matter-demonstration i byen Kenosha i august 2020. To blev dræbt og en tredje hårdt såret. Han nægter sig skyldig, og hans støtter påstår at han handlede i selvforsvar. Foto: Screenshot.
Kyle Rittenhouse blev fornyligt tiltalt for at skyde tre demonstranter under en Black Lives Matter-demonstration i byen Kenosha i august 2020. To blev dræbt og en tredje hårdt såret. Han nægter sig skyldig, og hans støtter påstår at han handlede i selvforsvar. Foto: Screenshot.

Den 25. september 2020 delte Allan-Raaby Jørgensen en tegning af fascisten Anders Bering Breivik sammen med tre grønne hjerter.

Breivik stod den 22. juli 2011,bag to angreb i Norge, der kostede 77 mennesker livet. Det første angreb var en bilbombe, som han bragte til sprængning i Regeringskvarteret i det centrale Oslo. Efterfølgende angreb Breivik en socildemokratisk ungdomslejr på øen Utøya en times kørsel uden for Oslo. Her skød og dræbte han 67 børn og unge, mens to unge omkom i forsøg på at komme væk fra Breivik. Mindst 90 blev såret. Breivik havde inden sit angreb rundsendt et manifest med titlen “A declaration of independence” til en lang række medier og politikkere.

Den 25. september 2020 delte Allan Raaby Jørgensen denne tegning af Anders Bering Breivik med tre grønne hjerter som kommentar. Foto: Screenshot.
Den 25. september 2020 delte Allan Raaby Jørgensen denne tegning af Anders Bering Breivik med tre grønne hjerter som kommentar. Foto: Screenshot.

Racekrig og løbesedler

Allan Raaby Jørgensen tager selv aktiv del i den fysiske propagandaomdeling for den nazistiske organisation Den Nordiske Modstandsbevægelse. På VK deler han ivrigt organisationens propaganda, ligesom han deler fotos af nyopsatte NMR-plakater og -klistermærker i sit eget lokalområde.

Den Nordiske Modstandsbevægelse er gentagne gange blevet betegnet som en terrororganisation af svenske eksperter og senest blev organisationens leder, svenskeren Simon Lindberg, udnævnt af Counter Extremism Projekt til en af verdens 20  farligste mænd i deres kortlægning af ekstreme miljøer. På listen er han i selskab med ISIS’ leder, den tyske naziterrorist Beate Zchäbe og lederen af den internationale identitære bevægelse Martin Zellner.

Allan Raaby Jørgensen reagerede top 20-listen med et opslag på VK:

“Zionistiske løgnepresse!…🤢🤢🤢 En af verdens farligste mænd på jorden???… Hvad helvede er det for noget at sige… 😡😡😡 Han er leder af Den Nordiske Modstandsbevægelse, der vil redde Norden fra den zionistiske elite, multikultur, de røde rotter og undergang… Man bliver sååååå træt af de medier… Hil Hr. Lindberg… Du er min leder…”

Træt af demokrati

Redox har i forbindelse med denne artikel været i kontakt med Allan Raaby Jørgensen. Han afviser at have hyldet Brenton Tarrant og siger: “Det er bare en tegning.”

Han fastholder ligeledes, at hans opslag om Anders Bering Breivik også “blot er en tegning”.

Adspurgt om hans deling af billeder af Kyle Rittenhouse siger han: “Det var de sgu selv ude om de antifascister, det var dem der overfaldt ham”. Rittenhouse er i skrivende stund tiltalt for to drab. Sagen fortsætter i marts.

Han fortæller desuden at han støtter NMR “100 procent”, men ikke er medlem. Han tilføjer, at han har planer om i fremtiden at deltage i deres demonstrationer.

Om fredagens opslag om Mette Frederiksen siger han, at det var en opfordring til at en dukke af Mette Frederiksen skal hænges i en lygtepæl.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Allan Raaby Jørgensen oplyser desuden til Redox at han tidligere har været medlem af Stram Kurs og Dansk Folkeparti, men i dag definerer sig selv som nationalsocialist.

Han siger: “Det er jeg 100 procent, jeg er sgu blevet træt af det demokrati der, det er noget være lort”.

Om Adolf Hitler og Holocaust siger han: “Alle har jo begået sine fejl og det har han jo også (…) Seks milioner, det er nok lidt overdrevet, men der har nok været noget, det må man jo sige, men jeg tror ikke på de seks milioner, det gør jeg sgu ikke.”

Redox har fredag bedt Mette Frederiksen om en kommentar til truslerne. En pressemedarbejder i Statsministeriet oplyser dog, at statsministeren ikke har nogen kommentarer til sagen.

Sidste år blev danske NMR-folk dømt for omfattende antisemitisk hærværk samt for et bombeværksted i Nordsjælland. Det er hverken første gang at danske NMR-medlemmer truer ministre på livet eller giver udtryk for at ville hænge det officielle Danmarks repræsentanter. Læs mere her.

Tags: , ,