Ved PEGIDA Sveriges demonstration i Gøteborg i april 2015 talte Ninna Martina Moeskær. Hun ses her i grøn jakke ved demonstrationen. Foto: Robin Aron.

Nye Borgerlige-aktivist dobbeltorganiseret i Danskernes Parti

Igennem det seneste halve år har en aktivist fra Nye Borgerlige i København været medlem af det nynazistiske Danskernes Parti. Det kan Redox i dag afsløre.

Publiceret den 20. april 2017

Det seneste halve års tid har Nye Borgerlige og For Frihed-aktivisten Ninna Martina Moeskær været aktiv i det nynazistiske parti Danskernes Parti. Det kan Redox nu dokumentere.

Da den første PEGIDA-demonstration i København blev afholdt i januar 2015, var Ninna Martina Moeskær blandt deltagerne. Foto: Redox.

Ninna Martina Moeskær har de seneste år været aktiv i det nationalkonservative miljø i København omkring den danske PEGIDA-bevægelse, For Frihed, og Nye Borgerlige. Men i efteråret 2016 meldte hun sig i al hemmelighed ind i Danskernes Parti, der har Daniel Carlsen i spidsen.

I slutningen af oktober sidste år skrev hun i partiets hemmelige, interne Facebookgruppe:

Hej. Nu har jeg endelig meldt mig ind i DP, og håber dermed også at jeg kan føle mig mere velkommen i flokken fremover, end det har været tilfældet på blandt Folkemødet de sidste par gange jeg har mødt jer. Gruppen kan godt synes at være lidt indesluttet og en anelse utilnærmerlige. Alt jeg vil, er bare at være med i kampen om et Danmark for danskere, sammen med andre danskere.”

Tidligere har hun gjort Danskernes Parti selskab, i forbindelse med deres deltagelse i Folkemødet på Bornholm.

Ninna Martina Moeskær har ikke ønsket at oplyse til Redox, hvorvidt hun stadig er medlem af Danskernes Parti.

Ninna Martina Moeskær proklamerede sit medlemskab af Danskernes Parti i partiets hemmelige Facebookgruppe den 23. oktober 2016.

En del af fællesskabet

Der gik dog mindre end en måned fra indmeldingen i Danskernes Parti til hun på sin Facebookprofil annoncerede, at hun var blevet medlem af Nye Borgerlige:

“Nu kan det vist ikke være nogen hemmelighed mere, at jeg er medlem af Nye Borgerlige. Efter at have flirtet lidt imellem flere partier, stod det efter et års tid klart for mig, at jeg havde mest tilfælles med Nye Borgerlige end andre partier. De er stormet frem. Jeg har aldrig været medlem af noget parti før. Tak for et fedt årsmøde igår,” lød det i november. Parallelt med Nye Borgerlige-medlemskabet fortsatte hun sin aktivitet i Danskernes Partis interne Facebookgruppe.

Siden da er hun lynhurtigt blevet en del af partiets afdeling i København. På Facebook publicerer hun jævnligt billeder fra partiets arrangementer. Udover årsmødet i november har hun deltaget i blandt andet partiets fredagsbar, generalforsamlingen i lokalafdelingen og et større medlemsarrangement i Århus.

Ninna Martina Moeskær ses her, i lys trøje, ved Nye Borgerliges årsmøde i november 2016. Foto: Redox.

Antimuslimen bag burkaen

Ninna Martina Moeskær laver dog også politik udenfor partierne. Hun var med til at danne Pegida i Sverige i 2015 og deltog i organisationens demonstration i Göteborg i april 2015 og i Malmö to måneder senere.

Under demonstrationen i Göteborg holdt hun tale og sagde blandt andet:

Jeg ser på koranen på samme sätt (måde, red.) som jeg ser på Hitler’s Mein Kampf. Den er krigerisk. (…) At hade islam er ikke en fobi, men bare ren fornuft. (…) Islam kan samlignes med en multiresistent bakterie der æder sig ind i vores samhällskropp (samfundskrop, red.). Den sidder og venter på at angribe hele sammenholdsorganismen, slå alt ihjel på sin vej for at kunne oprette kalifatet.”

Ved PEGIDA Sveriges demonstration i Gøteborg i april 2015 talte Ninna Martina Moeskær. Hun ses her i grøn jakke ved demonstrationen. Foto: Robin Aron.

Hun deltog også i den første Pegida-demonstration i København i januar 2015 og har sidenhen været fast deltager i For Friheds demonstrationer.

På Facebook er hun med til at drive siden “Reredox Medkraft”, der løbende hænger antiracister ud med navn og foto. På siden er flere journalister også blevet hængt ud.

Derudover står hun bag Facebooksiden “Livet bag burkaen”. Beskrivelsen lyder: “En dansker sætter sig for at iklæde sig en burka for at finde ud af, hvordan livet bag burkaen er. Følg rejsen her med kontroversielle spørgsmål om islam!”

I Danskernes Partis interne facebookgruppe og på sin egen profil har hun flere gange fortalt om hvordan hun gik undercover ved et Hizb-ut-Tahrir-møde i niqab og har filmet og optaget lyd i smug. Det samme har hun med egne ord gjort i ihvertfald én moské.

Den 22. februar 2017 skrev Ninna Martina Moeskær i Danskernes Partis interne Facebookgruppe om sit undercover projekt.

Sidst men ikke mindst sidder hun i Dan Park-komitéen, hvor hun er sekretær for støttegruppen for den nazistiske provokunstner. Hun har desuden været aktiv i forskellige dyrerettighedsorganisationer, men blev udstødt, da hun begyndte at deltage i Pegida-demonstrationer.

Ninna Martina Moeskær har ikke ønsket at medvirke i artiklen. Nye Borgerlige har ikke svaret på Redox’ henvendelser.

Tags: , , , ,