Billedet her er fra Nye Borgerliges landsmøde i 2016. Lars Kiil optræder ikke på billedet. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Nye Borgerlige-kandidat ekskluderet efter antisemistisk udbrud

Endnu en byrådskandidat fra Nye Borgerlige må forlade partiet. Denne gang sker det efter at have sendt en email med grove racistiske og antisemistiske udsagn.

Publiceret den 16. november 2017

Søndag den 12. november blev Nye Borgerlige-kandidaten Lars Kiil ekskluderet fra partiet efter at have rundsendt en email med en lang racistisk og antisemitisk tekst. Lars Kiil var opstillet som nummer syv på Nye Borgerliges liste ved kommunalvalget i Gentofte og nummer 15 ved regionsrådsvalget i Region Hovedstaden. På trods af eksklusionen er det dog stadig muligt at stemme på Lars Kiil ved næste uges Kommunal- og Regionsrådsvalg, da det ikke er muligt at ændre kandidatlisterne så tæt på valgdagen.

Nye Borgerlige i Gentofte annoncerede eksklusionen af Lars Kiil på deres Facebookside mandag den 13. November. (Foto: screenshot fra Facebook)

Redox er kommet i besiddelse af mailen der bærer titlen “Stem på et gyldent Daggry for Danmark. Stem på Lars Kiil”. Vi bringer her en række udvalgte citater:

Kære Patrioter Vi lever i en tid hvor vores elskede land Danmark og vores kulturelt suverænt overlegne verdensdel Europa er i meget stor farer. Muslimske horder og vilde fra Afrika vælter ind over de Europæiske lande, og truer med at ødelægge dem for altid”

Således indleder han teksten, der ifølge Lars Kiil er tænkt som et led i hans valgkamp.

I teksten beskriver han bl.a. sine mærkesager:

Min vigtigste mærkesag, hvis jeg bliver valgt til Gentofte Byråd er derfor at holde Gentoftes skoler hvide.

I teksten beskriver han også sig selv:

Jeg er en stolt National Konservativ Højreradikal, og har været det hele livet. Det agter jeg også at blive ved med. Jeg er stolt af, at være en hvid mand fra Norden. Det ypperste individ verden nogensinde har skabt.

Som forklaring på hvorfor teksten kommer nu skriver han:

Lars Kiil og den nationale højrefløj er vågnet op, og med Nye Borgerlige er et gyldent daggry på vej til Danmark og hele Europa.

Teksten er bygget op i kapitler, der hver omhandler et specifikt emne, hvor han giver sine holdninger til kende og linker til kilder, som han mener underbygger hans påstande. Flere af kilderne er åbenlyst nazistiske hjemmesider og antisemitiske Youtube-videoer.

Et af de første emner han berører er islam og hans syn på muslimer. Her skriver han:

Muslimer skal helt forbydes og sendes hjem til sandkassen. Når muslimer begynder at bosætte sig i et land, har landet fået kræft. Kræft kan kun helbredes, hvis man fjerner hele svulsten. Ellers begynder det at brede sig igen, og fører med sikkerhed til den visse død. Jeg ved godt at Nye Borgerlige lige nu ikke går ind for et totalforbud mod muslimer, men om få år gør de.”

Efter afsnittet om muslimer forsætter han med et afsnit om jøder:

Den anden gruppe er den mest magtfulde gruppe i hele verden. Jøderne. Dem må vi ikke kritisere (…) Hvorfor må vi ikke kritiserer jøderne for deres kontrol over pengene i hele verden? Den amerikanske centralbank federal reserve er en privat ejet bank, hvor over 80 pct. ejes af jødiske banker. Direktøren for federal reserve er altid jøde. Lige nu er Trump ved at udpege en ny direktør, og lur mig om ikke Trumps helt frie valg igen bliver en jøde.

Han fortsætter:

Har jøderne en hemmelig plan om at ødelægge Europa ved at faciliterer masseindvandring af muslimer og afrikanere til kontinentet? Det er der faktisk noget, der tyder på.

Han skriver videre, at han ikke tror på, at jødeudryddelserne under Anden Verdenskrig fandt sted:

Det er nok 25 år siden, jeg holdt op med at tro på myten om Holocaust (…) Tænk at næsten hele den hvide verden har troet på det Holocaust vrøvl.

Lars Kiil er tidligere idømt 50 dages fængsel for trusler mod videns- og udviklingscenteret Kvinfo, efter at han i 2012 havde skrevet følgende sætning i et indlæg på netavisen 180Grader:

Hvis Kvinfo sammenligner os antifeminister med Breivik, synes jeg, vi skal lave en fuld Breivik på Kvinfo.

Straffen for truslerne blev skærpet, da Lars Kiil året forinden havde fået tre måneders fængsel for trusler mod hans søns mor. Dette til trods blev han altså opstillet som kandidat for Nye Borgerlige.

Nye Borgerliges Pressechef, Lars Kaaber, bekræfter overfor Redox, at Lars Kiil er ekskluderet.

“Han udtrykker antisemitiske holdninger i det han havde skrevet og det var nok det vi faldt over først, der faldt hammeren. Der var vidst frit valg på alle hylder i det han havde skrevet.”

Adspurgt hvorfor Nye Borgerlige valgte at opstille Lars Kiil på trods af Breivik-truslerne mod KVINFO siger Lars Kaaber: “Der er sket en fejl, han skulle aldrig have været opstillet”.

Lars Kiil har ikke besvaret Redox’ gentagne henvendelser.

Læs mere om truslerne mod KVINFO hos Politiken.

Tags: , ,