Nye Borgerlige-kandidat jokede om date-rape

En af bannerførerne i Nye Borgerliges kamp for at blive valgt til Folketinget i Sydjyllands Storkreds, Anton Kudsk, gjorde grin med seksuelle overgreb

Publiceret den 17. maj 2019

Anton Kudsk har en ledende rolle i Nye Borgerlige i Sydjyllands Storkreds, og er en af partiets folketingskandidater i samme kreds. På trods af folketingskandidaturet, er han ikke bleg for at gøre grin med grove forbrydelser. 

Den 30. november 2018 slog Anton Kudsk et opslag op på sin private profil, der gjorde grin med den alvorlige voldtægtsforbrydelse, der kaldes for ”date-rape”.
Anton Kudsk skrev:
”Når man sidder med en sød pige og kikker hende dybt i øjnene benene begynder at blive som gummi man bliver blød i knæene og hjertet bare hamre afsted så ved man bare at man har puttet råhybnol i det gale glas vin”

Rohypnol er et stærkt beroligende stof, der kan opløses i f.eks. drinks og virker ekstra kraftigt sammen med indtagelse af alkohol. Det kan resultere i, at modtageren bliver meget sløv og ude af stand til at gøre modstand og tilmed hæmmer stoffet hukommelsen. Derfor er stoffet også blevet kendt som et ”date-rape”-stof.

Opslaget fra Anton Kudsk fik 13 positive reaktioner og er blevet delt ni gange på Facebook. 

Den 30. november 2018 slog Anton Kudsk følgende opslag op på sin private Facebook-profil. Screenshot.
Den 30. november 2018 slog Anton Kudsk følgende opslag op på sin private Facebook-profil. Screenshot.


“Bare en joke”
Da Redox ringer til Anton Kudsk og spørger, om han synes, at det er i orden at lave sjov med “date rape”, siger han “Nej selvfølgelig er det ikke det, og det var bare ment som en joke og ikke en skid andet”.
Adspurgt om han kan forstå, at nogen kan finde det stødende at lave sjov med “date rape” svarer folketingskandidaten “ja, det kan jeg sagtens”, han ønsker dog hverken at kommentere på, om det er passende for en folketingskandidat at lave sjov med voldtægt og overgreb, eller hvad han tror, at ofre for sådanne overgreb tænker om hans Facebook opslag.

Afslutningsvis fortæller Anton Kudsk at han mener at Redox “spilder sit krudt” på at skrive artikler om Nye Borgerlige og oplyser, at han har slettet opslaget under telefonsamtalen med Redox’ journalist, i den forbindelse siger han “det skulle da have været slettet for længst”.

Bød nynazister velkommen
Når Anton Kudsk ikke gør grin med grove voldtægtsforbrydelser, byder han gerne tidligere nynazister velkommen i Nye Borgerlige. Anton Kudsk var således en af de 10 kredsformænd fra Nye Borgerlige, som Redox ringede til i december 2018. I samtalen bød Anton Kudsk tidligere medlemmer, af det nu nedlagte nynazistiske, Danskernes Parti, velkommen i Nye Borgerliges rækker så længe de ikke havde ”tydelige hagekors tatoveret i panden eller på halsen”, når de var ”ude og snakke Nye Borgerliges sag”, som Anton Kudsk udtrykte det dengang.

Folketingsvalg 2019

Denne artikel er en del af vores dækning af Folketingsvalget 2019, hvor vi gransker Nye Borgerlige og Stram Kurs. Du kan sende os tips på email, Signal eller Facebook.
Hvis du vil støtte vores arbejde økonomisk kan du gøre det på Mobilepay 80905, ved at blive støttemedlem eller med en bankoverførsel.

Anton Kudsk er desuden en af partiets bærende kræfter i Sydjylland. Han er kredsformand for partiets vælgerforening i Haderslevkredsen og Haderslev Kommune. Udover at være en profileret folketingskandidat på Nye Borgerliges hjemmeside, har han tidligere forsøgt sig med en politisk løbebane for partiet. Det skete, da han var opstillet som spidskandidat for Nye Borgerlige til kommunalvalget i Haderslev Kommune. Her opnåede han 131 personlige stemmer. I samme ombæring stillede han også op til regionsrådsvalget i Region Syddanmark. Her opnåede han 125 personlige stemmer. Ingen af stederne var han dog i nærheden af at blive valgt.

Redox har henvendt sig til Nye Borgerliges ledelse og deres presserådgiver Lars Kaaber, men det har ikke været muligt at få en kommentar om sagen.

Tags: , ,