Nye Borgerliges spidskandidat i til Kommunal- og Regionsrådsvalget i Halsnæs Kommune, Bill Malmgren, er blandt dem, der har delt krigserklæringen. Her ses han yderst til venstre, ved partiets Årsmøde i 2016. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Nye Borgerlige-kandidater delte krigserklæring mod muslimer

En række kandidater fra Nye Borgerlige bakkede op, da en højreradikal debattør skrev en krigserklæring mod muslimer.

Publiceret den 20. november 2017

I et offentligt opslag på sin Facebook-profil fra den 18. september 2017 erklærede den højreradikale internetdebattør Peter Qvistgaard ”krig” mod de muslimer i Danmark, der, efter Peter Qvistgaards opfattelse, vil lave Danmark om til et ”middelalderligt og primitivt samfund”.

Ifølge Peter Qvistgaard har hovedparten af de muslimske indvandrere i Danmark en ”herrefolk-mentalitet”, og Peter Qvistgaard mener hverken, at muslimer kan eller vil deltage aktivt i samfundet. Det er efter Peter Qvistgaards opfattelse et ”kald” for muslimer at snyde og bedrage “de vantro”.

Peter Qvistgaard nøjes dog ikke med at hævde, at muslimer snyder og bedrager. Det er ifølge Peter Qvistgaard også den muslimske indvandring, der er skyld i, at Danmark er belemret med:

…voldtægter, skyderier, overfald, bortførelser, chikaner, ildspåsættelser, misbrug, korruption, socialbedrageri og andre ting…

Sådan lyder det i erklæringen, der fortsætter med at påstå, at muslimer har ”overtaget” dele af Danmark.

Peter Qvistgaards ”krig” skal dog ikke alene udkæmpes mod de danske muslimer. Også den danske venstrefløj, ”især den feministiske”, betegnes i erklæringen som ”5. kolonnefolk” og udråbes som en fjende, der skal bekæmpes i den to-fronts krig, som venter mod en ”barbarisk bevægelse”.

På den baggrund finder Peter Qvistgaard det på tide at tage kampen op. Indtil videre er hans ”våben” dog begrænset til ”et stk. kuglepen, en computer samt en printer”. Pennen er foreløbigt stærkere end sværdet, lyder det i erklæringen. Det kan dog ændre sig, da han selv forventer at blive ”klogere”, da den påståede fjende kun bruger vold som udtryksmiddel, som Peter Qvistgaard skriver i erklæringen.

Erklæringen slutter af med en opfordring til at dele den. Det har 531 personer gjort i skrivende stund. Iblandt dem flere byrådskandidater fra den yderste højrefløj.

Nye Borgerlige kandidater og lokalformænd i ”krig” mod muslimer

Bill Malmgren er en af de prominente folk fra Nye Borgerlige, der har delt den bombastiske ”krigserklæring”. Det gjorde han på sin Facebook-side den 19. september i år. Udover at være kredsformand for Nye Borgerlige i Frederikssundkredsen, er han også spidskandidat på partiets liste til kommunalvalget i Halsnæs Kommune.

Bill Malmgren er dog ikke den eneste spidskandidat, der mener, at ”krigserklæringen” er værd at dele. Også partiets spidskandidat til kommunalvalget i Solrød og folketingskandidat i Greve/Solrød kredsen, Ulrik Nick Lassen, har delt erklæringen på sin private Facebook-profil.

Foruden de to spidskandidater fra Nye Borgerlige har også Freddy Avnborg, der stiller op for partiet til kommunalvalget på Frederiksberg, delt erklæringen.

Også en række menige medlemmer af Nye Borgerlige har delt ”krigserklæringen”.

Ulrik Nick Lassen fortæller til Redox, at opslaget er delt som et offentligt opslag på hans private Facebookprofil, og at det intet har at gøre med hans kandidatur for Nye Borgerlige.

Bill Malmgren siger til Redox at opslaget er delt på hans private profil og ikke fra Nye Borgerliges Facebookside, og uddyber, at hans intention var at skabe debat. Adspurgt om han mener, at det er en grovt generaliserende tekst, svarer han “Nogen gange skal man jo provokere lidt”.

Frederiksberg-kandidaten Freddy Avnborg ønskede i første omgang ikke at udtale sig til Redox, men svarer alligevel da han bliver adspurgt om hvorfor han har delt Krigserklæringen:

Det har jeg ikke gjort, så er der nogen der har gjort det, det er fake, det kunne jeg aldrig finde på.

Efter Redox’ henvendelse er Freddy Avnborgs deling af opslaget blevet slettet.

Efter publiceringen af artiklen har Freddy Avnborg sendt en besked til Redox på Facebook, hvor han fortæller, hvorfor han har slettet opslaget: “Fordi DU misfortolker opslaget, det er Peter Qvistgaard der erklære krig mod Islam, ikke mig”.

Nye Borgerliges pressechef, Lars Kaaber, udtaler til Redox, at partiet ikke har nogen holdning til, at partiets spidskandidater har delt krigserklæringen.

Tags: , , , ,