Peter Seier Christensen ses her ved For Friheds demonstration d. 9. april 2016, hvor han også holdte tale.

Nye Borgerlige-stiftere har tætte bånd til Pegida

Siden Pegida, der i dag kalder sig For Frihed, begyndte at demonstrere i København har alle Nye Borgerliges tre oprindelige stiftere været på talerlisten.

Publiceret den 29. september 2016

I snart to år har organisationen “For Frihed”, der tidligere kaldte sig Pegida, jævnligt demonstreret i det centrale København. De har fået opbakning fra en række centrale personer i Nye Borgerlige.
For Frihed har samlet store dele af den nationalkonservative bevægelse til sine manifestationer, lige fra Trykkefrihedsselskabet over Uriasposten og Den Danske Forening til Dansk Folkeparti. Samtidig har også nynazister fra Danmarks Nationale Front, Danish Defence League og Danskernes Parti hyppigt deltaget.

Men også Nye Borgerlige, der blev stiftet sidste efterår, og netop har annonceret, at de har underskrifter nok til at stille op ved næste Folketingsvalg, har medvirket.

Når For Frihed på lørdag demonstrerer i København, så er en af Nye Borgerliges medstiftere, Svend Pedersen, på talerlisten. Pedersen er dog ikke længere medlem af partiet.

Det er ikke første gang at han taler ved en af For Friheds demonstrationer. I april var han annonceret som taler sammen med de to andre stiftere af Nye Borgerlige, Pernille Vermund og Peter Seier Christensen. Pernille Vermund trak sig dog som taler efter “en del overvejelser” kort tid inden demonstrationen, en beslutning som hun efterfølgende er blevet kritiseret for af andre aktører i det nationalkonservative miljø. Andre menige medlemmer af Nye Borgerlige deltager dog jævnligt i demonstrationerne.

Svend Pedersen ses her under sin tale ved For Friheds demonstration d. 9. april 2016.

For Frihed måtte derfor nøjes med Peter Seier Christensen og Svend Pedersens taler. For Peter Seier Christensen var talen i april ikke den første. Allerede i juni sidste år, inden Nye Borgerlige blev stiftet og Peter Seier Christensen altså stadig var medlem af De Konservative, talte han nemlig ved en Pegida-demonstration i Malmø. Alle tre stiftere af Nye Borgerlige har således været på talerlisten hos Pegida/For Frihed, men partiformanden endte altså med at trække sig.

Når Svend Pedersen på lørdag skal tale ved demonstrationen i København, så er han ikke alene. Også racisten Thomas Telner skal ytre sine holdninger.

Han medvirkede i sommers i et program på Radio24syv sammen med DR-journalisten Abdel Aziz Mahmoud. Her sagde Thomas Telner, henvendt til DR-journalisten, om muslimer:

“I har en voldsmentalitet, en forskruet mentalitet. Inde i dig ligger de der gener, og når I er mange nok, kan du også stikke mig i ryggen, fordi du er presset af Koranen, og fordi du ikke tør at sige fra. Så længe den Koran findes, så bliver der ikke fred.”

Se her et sammenklip af Thomas Telners medvirkende i Radio24syv d. 30. juni 2016.

I samme omgang afviste han at han skulle være racist, men betegnede samtidig sig selv som “racebevidst”.

Overfor Redox forklarer Thomas Telner, at han ville have sagt DNA og ikke gener. Han afviser desuden at skulle være racist, men betegner i stedet sig selv som racebevidst og realist.

Han uddyber desuden sit syn på muslimer:

“De er tyvagtige, løgnagtige, man kan ikke stole på dem og de er agressive. Og det ligger et eller andet sted i generne eller DNA’en efter så mange år.” og fortsætter “Hvorfor tror du kvinderne er tildækkede? det er jo fordi de ikke ved hvis der er hvis og ikke kan holde nallerne fra hinandens, det er derfor de pakker dem ind.”

Om sin tale ved lørdagens demonstration siger han: “Jeg kommer ikke med racistiske udtalelser, og det gør jeg sjældent”, og fortæller desuden at han har fået forhåndsgodkendt sin tale af arrangørerne.

For Friheds talsperson, Tania Groth, har ikke ønkset at udtale sig til Redox.

Læs mere om Pegida/For Friheds bånd til nazister

#antimuslimerne
Igennem de senere år har den nationalkonservative bevægelse omkring blogge som Uriasposten og Snaphanen vokset sig stærk. Følgerskaren bliver større mens bevægelsen vinder legitimitet og opbakning i bredere kredse. Samtidig er den ved at tage skridtet fra nettet til den virkelige verden. Over de næste måneder sætter Redox fokus på den brogede bevægelse, der først og fremmest samles om modstanden mod islam og muslimer.

Tags: , , , , ,