I oktober 2020 protesterede Generation Identitær mod Hizb-ut Tahirs demonstration ved den franske ambasade på Kongens Nytorv i København. Foto: Redox.

Nyfascister inviteret til debat på Christiansborg

Den nyfascistiske organisation Generation Identitær er torsdag inviteret i Folketinget, hvor de skal deltage i et debatinterview med Liberal Alliances Ungdom.

Publiceret den 20. september 2023

Torsdag aften danner Christiansborg rammerne om et debatmøde med den nyfascistiske organisation Generation Identitær. Mødet er arrangeret af Liberal Alliances Ungdoms (LAU) afdeling på Frederiksberg og Konservativ Ungdom København samt de to Folketingsmedlemmer Mikkel Bjørn Sørensen (DF) og Steffen Larsen (LA). De er officielt værter ved arrangementet og har stillet Folketingets lokaler til rådighed.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

LAU Frederiksbergs formand Ida Veichert, der er med til at arrangere debatmødet og selv skal forestå debatinterviewet af Generation Identitær, fortæller til Redox, at hun forventer omkring 30 deltagere, og at Generation Identitær stiller med to medlemmer til debatten.

Debatmødet er kommet i stand efter Generation Identitær for to uger siden var inviteret til et lignende debatinterview på værtshuset Musen & Elefanten i det centrale København. Det blev dog aflyst, da antifascister annoncerede en blokade af værtshuset.

Torsdagens møde er også genstand for protest. En lang række antifascistiske grupper har indkaldt til demonstration på Christiansborg Slotsplads torsdag klokken 18 under parolen “Fælles front mod fascisme”. I indbydelsen lyder det, at der vil være “musik, taler og god stemning”.

Generation Identitær skriver i en email til Redox, at de “tager afstand fra alle totalitære ideologier, herunder kommunisme og fascisme.” På trods af det har Redox gentagne gange kunne afsløre, at nøglepersoner i Generation Identitær på sociale medier kommer med sympatitilkendegivelser for racistiske, nazistiske og voldelige grupper. Det kan du læse mere om her.

Tags: