Danskernes Parti deltager igen i 2016 ved Folkemødet på Bornholm, hvor de bl.a. har inviteret NPD's MEP Udo Voigt til at snakke om konflikten i Syrien. Her ses partilederen, Daniel Carlsen, ved sidste års Folkemøde sammen med partiets internationale gæster. Foto: Privat

Partiformand benægter at skulle tale ved nazifest

Lørdag den 28. maj skal Danskernes Partis leder Daniel Carlsen tale ved den tyske nazifest Eichsfeldstag. Ihvertfald hvis man ser på festplakaten, hvor han står side om side med terrorhyldende bands samt voldsdømte topnazister. Selv nægter Carlsen, at han skal deltage.

Publiceret den 26. maj 2016

Tre uger før Danskernes Parti deltager i årets udgave af Folkemødet på Bornholm, skal partilederen Daniel Carlsen tale ved den tyske nazifest
Eichsfeldtag. Det afslører arrangementets plakat.

Festen er arrangeret af Nationaldemokratische Partei Deutschland’s (NPD) lokalafdeling i valgkredsen Eichsfeld, og bliver afholdt i den lille  midttyske by Leinefelde, der ligger i delstaten Thüringen.

Men selvom NPD, der er Danskernes Partis søsterparti, reklamerer for, at den danske nazileder skal tale på mødet, så benægter han selv, at han skal afsted. Daniel Carlsen afviser desuden at svare på yderligere spørgsmål vedrørende festen, men fortæller at han er opmærksom på, at han er opreklameret som taler ved festen.

Arrangøren af festen er NPD’s lokale formand Torsten Heise, der også er
hovedtaler ved arrangementet.

Heise er en af de mest centrale personer indenfor den tyske nazibevægelse, hvor han har været aktiv i en række organisationer og netværk siden starten af 90’erne. I starten af det nye årtusinde blev han aktiv i NPD, hvor han i dag slår sine folder.

At Torsten Heise i mange år har været aktiv i den militante nazistiske bevægelse ses også tydeligt på hans straffeattest. I 1989 forsøgte han
i bil at påkøre en flygtning, hvilket han blev dømt for, og i forbindelse med en ransagning af hans hjem i 2007 blev der fundet flere ulovlige skydevåben, bl.a. en maskinpistol og et maskingevær.

I følge det tyske politi var han også i forbindelse med den tyske naziterrorgruppe Nationalsocialistisk Undergrund (NSU), der i 00’erne stod bag ni racistisk motiverede mord, et drab på en tysk politikvinde, samt bombeattentater og bankrøverier.

Oidoxies forsanger Marko Gottschalk ses her under en koncert i Tyskland. Foto: attenzione-photo.com.

Udover Torsten Heise skal flere centrale medlemmer af NPD også tale. Fra scenen leveres der musikalsk underholdning af fire tyske artister, bl.a. NPD’s hus-troubadour Frank Renicke og det gamle Blood & Honour-band Oidoxie.

Oidoxie fejrer i forbindelse med koncerten udgivelsen af deres nye album, der er deres 15. udgivelse. Tidligere har bandet udgivet albums med titler som “Terrormachine” (Terrormaskine) og “Straftat – Hail C18” (Strafbar handling – Hil C18) og bandets forsanger, Marko Gottschalk, har på sit venstre bryst en tatovering med teksten “Combat 18”, mens hans højre er prydet med et portræt af Hitlers stedfortræder, den nazistiske martyr Rudolf Hess.

Bandet hylder i sine tekster den nazistiske terrorgruppe Combat 18 (C18), der har stået bag dødstrusler, vold og brevbomber mod politiske  modstandere, journalister og politifolk.

Læs mere om Combat 18 her.

Thorsten Heise har ikke svaret på Redox’ henvendelse.

Tags: , , , , ,