Erik Guldager (med ryggen til) i selskab med Pernille Vermund ved Nye Borgerliges årsmøde i oktober 2017. Foto: Privat.

Vermunds ven smuglede våben til Danmark

Den kontroversielle internetaktivist Erik Guldager, der længe har været en af Pernille Vermunds venner og politisk allierede, har smuglet våben til Danmark.

Publiceret den 26. april 2019

Erik Guldager, der til dagligt fører sin politiske kamp mod det politiske etablissement i Danmark, har som tidligere omtalt på Redox været i vælten i forbindelse med to kontroversielle personsager i henholdsvis Struer og Helsingør kommune. Begge sager involverede beskyldninger om trusler og chikane mod embedsfolk og politikere. Derudover har han lagt hus til Muhammed-tegneren Kurt Westergaards udstilling og gjort sig til talsmand for arbejdsgiversiden i konflikten om overenskomst på Restaurant Vejlegården. Hele den historie kan du læse her.

Onsdag kunne Redox så fortælle, at Erik Guldager forsøgte sig med en politisk karriere i Folketinget for Nye Borgerlige. Han tilbød partiet sit kandidatur, men blev afvist af toppen i Nye Borgerlige. Ifølge Erik Guldager selv blev han ”fundet for let”.

Redox kan nu afsløre, at Erik Guldager, efter eget udsagn, har brudt loven ved at smugle ulovlige våben ind i Danmark.

Smuglede og udleverede pebersprays
Længe inden den 1. januar 2019, hvor det i Danmark blev lovligt at opbevare og anvende pebersprays som selvforsvar i eget hjem, var Erik Guldager på banen som aktivist for udbredelsen af ulovlige pebersprays. Den aktivisme indebar både indsmugling til Danmark af pebersprays samt udlevering af dem til interesserede.

Erik Guldagers ulovlige aktivisme var ikke noget, han lagde skjul på. Den 14. januar 2017 valgte Erik Guldager ligefrem at berette om sine smuglergerninger på Facebook, hvor han skrev:

”Ca. et par gange om ugen er der nogen der skriver mht. pebersprays og om jeg stadig kan skaffe dem. Pebersprays kan fået overalt i Tyskland – og storsælger stadig. De fåes flere steder eks. I Flensborg og koster fra 5.- euro (knap 40.- danske) og op. Den på billedet er fremragende og koster 10.- euro. Der er ret stor forskel på dem, både dosering og anvendelighed – kvalitet koster også her, men er det værd! Jeg har ikke tiden til at køre rundt med dem og tager kun 30-40 stykker med til DK næste gang, hvor de så kan afhentes i Århus. Pas godt på jer selv – politikerne og politiet har givet op !”

Erik Guldagers Facebook-opslag fra den 14. januar 2017. Screenshot.
Erik Guldagers Facebook-opslag fra den 14. januar 2017. Screenshot.

Opslaget på Erik Guldagers facebook-profil opnåede 95 reaktioner og 22 kommentarer af positiv karakter. To af dem, der har ”liket” Erik Guldagers kriminelle aktiviteter er Nye Borgerliges nuværende folketingskandidater Gitte Keller og Martin Knudsen.

Kørte rundt med pistol
To år efter Erik Guldager pralede med sin smugleraktivisme postede et opslag om våben på Facebook. Denne gang var der tale om en pistol. Den 4. marts 2019 postede Erik Guldager således et billede, hvor der tydeligt ses en pistol i et hylster. Det fremgår ikke, om der er tale om en ægte pistol eller om en attrappistol.

Som følgetekst skrev han:

”Man skal – takket være politikerne – være klædt godt på når man færdes rundt om på vejene i Europa. I morgen tirsdag rammer jeg den danske grænse ca. Kl 14-15 stykker…. Lad os se om politiet holder øje efter en sort Mercedes st. car på gule plader….”

Erik Guldagers Facebook-oplag fra den 4. marts 2019. Screenshot.
Erik Guldagers Facebook-oplag fra den 4. marts 2019. Screenshot.

Venskabeligt forhold til Pernille Vermund og Nye Borgerlige
På Facebook er Erik Guldager venner med stort set hele toppen af Nye Borgerlige. Særligt har han de seneste år på Facebook været en varm fortaler for partiets formand, Pernille Vermund. Den varme og beundrende omtale af partiformanden fremgår af talrige facebook-opslag fra Erik Guldagers hånd.

Forholdet mellem Nye Borgerlige og Erik Guldager har dog også en officiel karakter. I marts 2018 afholdte partiet et støttearrangement for deres valgkamp på en bar i København. Arrangementets omdrejningspunkt var et foredrag med Erik Guldager om hans liv som gallerist for Mohammedtegneren Kurt Westergaard og de efterfølgende år med trusler og politibeskyttelse.

Forholdet mellem Erik Guldager og Pernille Vermund går tilbage til mindst 2015. Pernille Vermund var dengang medlem af det Konservative Folkeparti. Allerede dengang anbefalede Erik Guldager befolkningen at stemme på Pernille Vermund. F.eks. skrev Erik Guldager på Facebook den 3. maj 2015, at hun var “løsningen på rigtig mange politiske opgaver og udfordringer”.

Udover anbefalingen til at stemme på Pernille Vermund skortede det ikke på rosende ord i opslaget. Pernille Vermund beskrives som den ”…bedste og mest engagerede politiker siden Schlüter.” Erik Guldager var desuden i juni 2015 kraftigt involveret i tilblivelsen og afsættelsen af en kendt valgplakat af Pernille Vermund. Valgplakaten blev tegnet af Kurt Westergaard og originalen endte efter auktionen på Facebook i hænderne på den nuværende næstformand i Nye Borgerlige, Peter Seier Christensen. 

Efter Nye Borgerliges Årsmøde i 2017 slog Erik Guldager dette billede fra mødet op på Facebook. Fra venstre ses Lars Tvede, Pernille Vermund, Erik Guldager og Rikke Louise Andersen. Screenshot.
Efter Nye Borgerliges Årsmøde i 2017 slog Erik Guldager dette billede fra mødet op på Facebook. Fra venstre ses Lars Tvede, Pernille Vermund, Erik Guldager og Rikke Louise Andersen. Screenshot.

Pernille Vermund har overfor Berlingske bekræftet, at hun kender Erik Guldager fra hendes valgkampagne i 2015. Valgkampen i 2015 er dog langt det eneste sted, de kender hinanden fra. Partiformanden og galleristen har ved flere lejligheder poseret sammen på offentligt tilgængelige billeder på Facebook. Udover billederne har de to allieret sig i flere konkrete sager sammen. Det skete f.eks. da Nye Borgerligesympatisøren Flemming Nielsen, som Pernille Vermund omtaler som sin “ven”, blev idømt dagsbøder i byretten efter racismeparagraffen efter at have postet et opslag på Facebook, hvor han sammenlignede islam med nazisme.

For at støtte Flemming Nielsen ”i vores fælles kamp for ytringsfriheden” lavede Pernille Vermund sammen med Erik Guldager og den nuværende folketingskandidat for Nye Borgerlige, Annette Skov Andersson, en indsamlingskampagne, der skulle dække Flemming Nielsens udgifter i forbindelse med sagen. Den 11. februar 2016 kunne Pernille Vermund så takke for støtten til alle, der havde bidraget til kampagnen. Dem der havde støttet med 300 kr. eller mere blev belønnet med en plakat fra Kurt Westergaard. Samme dag postede også Erik Guldager et opslag på Facebook om samme sag, hvor han skriver: 

Sammen med Pernille Vermund og Annette Skov Andersson har vi søsat en støtte til Flemming Nielsen.”

Folketingsvalg 2019

Denne artikel er en del af vores dækning af Folketingsvalget 2019, hvor vi gransker Nye Borgerlige og Stram Kurs. Du kan sende os tips på email, Signal eller Facebook.
Hvis du vil støtte vores arbejde økonomisk kan du gøre det på Mobilepay 80905, ved at blive støttemedlem eller med en bankoverførsel.

Sagen mod Flemming Nielsen blev efterfølgende ført i Østre Landsret efter Procesbevillingsnævnet ekstraordinært havde givet tilladelse hertil. Flemming Nielsen endte med at blive frikendt for racisme. Og netop Kurt Westergaard er en anden af Pernille Vermund og Erik Guldagers fælles venner. Foruden den nævnte plakatpræmie og valgplakaten fra 2015, har Erik Guldager og Pernille Vermund også spist middag sammen med Kurt Westergaard. Det skete f.eks. den 23. august 2015, hvor Erik Guldager postede et billede på Facebook, hvor han sammen med Pernille Vermund, Peter Seier Christensen og Kurt Westergaard spiste middag i ”godt og begavet selskab”. Samme dag postede også Pernille Vermund et opslag om middagen, hvor hun “tagger” Erik Guldager og ifølge opslaget ikke kan huske, hvornår hun sidst har været så “opslugt af et selskab”.

Hverken Erik Guldager, Pernille Vermund eller Nye Borgerlige har ønsket at udtale sig til Redox.

Tags: , , ,