Kim Poulsen ses her i sort jakke ved siden af hans partileder Rasmus Paludan. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Drama blandt højreradikale bloggere: Uriasposten taget som gidsel

Uriasposten har for tredje gang på få år været nede. Denne gang dog ikke efter beslutning fra Kim Møller - i stedet udspillede der sig et større drama i kulisserne.

Publiceret den 21. februar 2018

Mandag gik den højreradikale blog Uriasposten i sort, eller rettere sagt i hvidt. Dét, der mødte bloggens besøgende, var nemlig blot en hvid skærm med teksten “Uriasposten er gået i betalingsstandsning – den er forhåbentligt snart tilbage”.

Meldingen førte til undren blandt flere læsere af bloggen, og muligheden for et hackerangreb blev diskuteret flere steder på Facebook. Det var dog ikke dog ikke ondsindede hackere der stod bag.

Onsdag formiddag publicerede en anden højreradikal blog, Snaphanen, der drives af Uriasposten-redaktør Kim Møllers gode ven Steen Raaschou, en indlæg om situationen. Det lød i al sin kortfattethed:

“Kim Møller har bedt mig fortælle, at Uriaspostens teknikker Kim Poulsen, har taget bloggen ned, fordi Møller ikke har svaret på en fem dage gammel mail, hvori Poulsen beder om flere penge. Kim Møller har som bekendt været i sommerhus i fem dage.
Da Kim Møller nu ikke længere har hverken Facebook eller blog, meddeler han sig her eller på Hodja, hvis yderligere skulle blive nødvendigt. Det lyder på ham, som om teknikker Kim Poulsen har overspillet sine kort, endegyldigt har fyret sig selv, og gjort sig til persona non grata blandt Uriaspostens venner. Meget trist sag for alle parter. Mere følger hvis bloggen ikke kommer op.”

Ordlyden på Uriaspostens forside havde onsdag morgen også ændret karakter. Besøgende blev nu mødt med teksten: “Uriasposten er gået i betalingsstandsning – men trepartsforhandlingerne er i fuld gang :-)”.

Onsdag middag kom Uriasposten online igen efter at have været utilgængelig for offentligheden i næsten tre døgn. Kort efter publicerede bloggen et kortfattet indlæg der lød:

Uriasposten har været offline et par dage på grund af problemet med ‘webmasteriet’. Det er løst nu, og der er lavet en aftale om overgang til anden webmaster, der kan stå for det tekniske på bloggen. Jeg er blogger – ikke IT-nørd.

Kontroversiel person på den yderste højrefløj

Kim Poulsen er selv et kendt ansigt på den yderste højrefløj. Udover at være teknisk ansvarlig for Uriasposten har han de sidste mange år selv været aktiv blogger under aliaset Kimpo. Under det alias har han markeret sig med et udtalt kvindehad samt både antisemitiske og antimuslimske holdninger.

Ved efterårets kommunalvalg var han kandidat for det højreradikale miniparti Stram Kurs i Københavns Kommune. Han fik ved samme lejlighed en blog på partiets hjemmeside, hvor han de seneste måneder har huseret, når han ikke har været gæsteblogger på Uriasposten.

Læs mere om Kim Poulsens engagement i Stram Kurs og om hans tid som blogger i artiklen “Kvindehader, nazist og advokat til valg for nyt parti”

Konflikten mellem Kim Møller og Kim Poulsen er ikke opstået ud af det blå. De senere år har Kim Poulsen nemlig rettet en hård kritik mod hans venner i den højreradikale blogosfære og deres støtte til Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige. Den konflikt handler om Kim Poulsens private økonomiske og arbejdsmæssige forhold, som han mener bliver skadet af de to partier. I stedet stemte han efter eget udsagn på Enhedslisten ved seneste valg.

Situationen har skabt en del ballade blandt de højreradikale bloggere og har bl.a. medført at Kim Poulsen i høj grad er blevet ekskluderet fra sociale arrangementer i miljøet. Han er dog blevet modtaget med åbne arme i Stram Kurs.

De seneste dages begivenheder har da heller ikke gjort Kim Poulsen mere populær. I kommentarsporet til Snaphanens artikel omtales han bl.a. som en “typisk tosse” og en “sølle-sølle personage” mens For Friheds tidligere fotograf Eyvind Dekaa ikke lægger fingre imellem og kalder Kimpo for “et røvhul”.

Redox har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Uriaspostens redaktør Kim Møller. Webmasteren Kim Poulsen er heller ikke vendt tilbage til Redox med en kommentar om situationen.

Tags: , , , , ,