Claus 'Boatsinker' Christensen. Foto: Redox

Jødehaderen

Den åbenlyse antisemitisme er i vækst i disse år. Nu kan Redox sætte navn og ansigt på en af de absolutte nøglefigurer i det danske alt-right miljø.

Publiceret den 6. juli 2021

“Vi taler ikke alle ens. Måske siger din nabo nydansker. Eller indvandrer. Men du vil måske foretrække at kalde en eller anden fremmed for sortskalle. Eller gusten slamperker. Lavintelligent skrumpehjerne af en stinkeneger fra AIDS-tiopien. Din oplevelse tæller. Dine følelser er ægte. Mener du at en given type er en rotte, en krognæset parasit, en hjernedød abe, eller slet og ret en fandens til helvedes skodperker – et tænkt eksempel – så kan du nu sige det som du vil. Lille spejl på væggen der, hvem må sige nederdrægtige muggitæve, eller sygdomsspredende tarmpulersvans? Det må du, kære landsmand.”

Sådan skrev ‘Claus Boatsinker’ i juni sidste år på websitet Dagens Blæser. Websitet har siden 2017 været alt-right-bevægelsens samlingspunkt i Danmark. Dagens Blæser er et nyhedssite, der også omfatter podcasten Radio 266b. De seneste fire år har personkredsen omkring de to netmedier stået for særdeles voldsom, voldsforherligende og dehumaniserende propaganda mod jøder, muslimer og en lang række andre minoritetsgrupper.

Det er sket i ly af internettets anonymitet. Personkredsen bag Dagens Blæser og Radio 266b står ikke frem med navn, men hostes anonymt på en server i Holland hos hosting-giganten Digital Ocean. Samme server hoster også en hjemmeside med ‘Claus Boatsinkers’ egne antisemitiske og racistiske tegninger. Tegninger, der har gjort ham bredt kendt under navnet ‘Boatsinker’ i den internationale alt-right bevægelse.

Men trods anonymiteten kan Redox nu afsløre identiteten på den absolutte nøglefigur i miljøet.

Claus Boatsinker, som han kalder sig online, hedder rigtigt Claus Christensen og bor i udkanten af Tørring, 25 kilometer vest for Horsens.

Jødehadere
Dagens Blæser er et typisk eksempel på et shitposting-site: Her mødes kvindehad, antisemitiske memes, homofobiske jokes, falske Jonni Hansen-dagbøger, åbenlys racisme og Holocaust-referencer i en uskøn blanding. Redox har tidligere beskrevet, hvordan alt-right og andre dele af den ekstreme højrefløj de senere år har forsøgt at overtage internetkulturens æstetik og sprog, og Dagens Blæser er en af frontløberne i den udvikling.

Navnet Dagens Blæser er en fordanskning af The Daily Stormer, et amerikansk nazi-website, der er opkaldt efter de tyske nazisters avis Der Stürmer, der udkom fra 1920’erne og frem til Anden Verdenskrigs slutning. Og netop de åbenlyse nazi-referencer placerer Dagens Blæser til højre for resten af højrefløjen.

Claus Christensen deltog i efteråret 2019 i “Scandza Forum” i København. Det var en konference, hvor en bred vifte af nazister, antisemitter, nyfascister og andre højreradikale mødtes. Forsamlingen blev dog decimeret af en antifascistisk blokade udenfor. På billedet her ses Claus ‘Boatsinker’ Christensen forlade mødet ved siden af Kim Møller, der driver bloggen Uriasposten.
Claus Christensen deltog i efteråret 2019 i “Scandza Forum” i København. Det var en konference, hvor en bred vifte af nazister, antisemitter, nyfascister og andre højreradikale mødtes. Forsamlingen blev dog decimeret af en antifascistisk blokade udenfor. På billedet her ses Claus ‘Boatsinker’ Christensen forlade mødet ved siden af Kim Møller, der driver bloggen Uriasposten.

Samtidig har de påtaget sig den anonyme identitet som internetrebel, der raser over fortabte normies og resten af højrefløjens “boomer tendenser”. Sidstnævnet begreb referer til, at Dagens Blæser-folkene ikke mener, at resten af højrefløjen er antisemitiske.

Claus Christensen har selv været igennem dét, der i alt-right miljøet kaldes redpilling, en reference til filmen The Matrix: At sluge den røde pille for at se den rigtige sandhed, underforstået, at det er jøderne, der er den sande fjende. Det forklarer den vej han med egne ord har taget fra fremmedfjendske Fremskridtspartiet via de skjorteklædte nynazister i Danskernes Parti til de åbenlyse jødehadende medieplatforme, som han selv er bagmanden bag i dag. I podcasten Nordens Grænse bliver han omtalt som ‘veteran’ på højrefløjen.

Meme-ificeringen af politik
Den grove antisemitisme og de mange Holocaust-henvisninger er kendetegnende for Dagens Blæser og deres podcast Radio §266b. Men lige så centralt for den lille personkreds er den konstant sarkastiske og hånlige sprogbrug, der spiller på den internetkultur, som inspirationskilderne fra den amerikanske alt-right bevægelse med succes dyrker. En slags meme-ificeret nynazisme.

Det mest vellykkede eksempel på overtagelsen af et meme er Pepe the Frog-figuren, der har været et yderst vellykket format til at kombinere et uskyldigt og fjoget udtryk med rabiat indhold. Oprindeligt var Pepe en potrygende tegneseriefigur, der godt kunne lide at spise pizza, men nu er han forbundet med had og nynazisme.

Det er med Pepe, at man tydeligt kan se strategien med at give nye betydninger til et populært indhold. En strategi der går igen, igen og igen, hos Dagens Blæser og resten af alt-right bevægelsen. Claus ‘Boatsinker’ Christensen elsker for eksempel snooker og Tour de France, fordi det begge er “rene” sportsgrene – det vil sige sportsgrene, der domineres af hvide personer.

Claus Christensen deltog i oktober 2016 i det nynazistiske parti Danskernes Partis landsmøde i Vedsted i Sønderjylland.
Claus Christensen deltog i oktober 2016 i det nynazistiske parti Danskernes Partis landsmøde i Vedsted i Sønderjylland.

Den samme sarkastiske distance bruges også i Radio 266b, der drives af Claus Christensen og hans allierede, der kalder sig ‘Lord Lolland’. Sidstnævntes fjogede grin og høhø-kommentarer er et konstant bagtæppe, som både tager brodden af, men også understreger, podcastens voldsomme karakter. Det akkompagneres af alt fra Claus Boatsinkers Jørgen Leth-parodier om den “rene” hvide sport til endnu en joke om tallet seks millioner: En reference til de seks millioner jøder, der blev udslettet under Holocaust.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores venneforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Det er dog ikke altid, at personkredsen er subtile i deres referencer til folkedrabet. På twitter skriver Lord Lolland for eksempel: “Danmark for danskerne, Palæstina for palæstinensere, og ovne til jøderne.”

Hidtil har de danske alt right-folk opereret i anonymitet, men for bagmanden stopper festen nu.

Claus Christensen har ikke reageret på Redox’ talrige henvendelser.

Tags: , , , ,