Bloggeren Kim Møller (i midten) flankeret af Nye Borgerliges næstformand Peter Seier Christensen (tv.), og partiets lokale mand i Nyborg Kasper Mejlhede (th.) under Folkemødet 2016. Foto: Redox.

Kim Møller smider håndklædet i ringen – Uriasposten lukker for tredje gang

Den største danske højrefløjsblog lukker og slukker efter 19 år online.

Publiceret den 25. juli 2022

Uriasposten er lukket. Det annoncerede bloggens redaktør Kim Møller søndag aften på hjemmesiden. Ved samme lejlighed er bloggens omfattende bagkatalog af gamle blogposts blevet fjernet fra nettet.

Kim Møller har siden 2003 drevet bloggen Uriasposten, der i store dele af sin levetid har været et centralt samlingspunkt for den yderste højrefløj i Danmark, og i særdeleshed for den nationalkonservative bevægelse.

I meddelelsen skriver bloggeren:

“Efter længere tids optakt har jeg besluttet mig for at lukke Uriasposten. Det er med vemod, men det er svært at drive en dokumenterende blog ala Uriasposten i 2022. Kan jeg ikke dokumentere udviklingen kildenært, så giver det ikke rigtigt mening med løbende
opdateringer om stort og småt.”

Kim Møller begrunder desuden lukningen med at han pt. er sigtet eller tiltalte i tre verserende straffesager. Han nægter sig skyldig i alle tre. I en af sagerne han tiltalt for overtrædelse af straffelovens §264d efter at han i en blogpost publicerede uslørede billeder af et offer for et terrorangreb i Frankrig. Den sag bliver behandlet i retten i Aarhus i november.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Bloggeren nævner også, at flere “venstreradikale” har sagsøgt ham, fordi Kim Møller på Uriasposten har bragt deres ophavsretsbeskyttede billeder og illustrationer. Sagerne kommer i kølvandet på, at Redox sidste år afslørede at Kim Møller igennem hele bloggens levetid systematisk har overtrådt den danske ophavsretslovgivning. Det kan du læse mere om her.

Uriasposten var ikke kun et virtuelt mødested. I 2014 udsprang arrangementet Mosbjerg Folkefest direkte af Uriaspostens jubilæumsfest, der blev afholdt året inden. Folkefesten har siden da været det absolut vigtigste mødested for den danske højrefløj.

Det er ikke første gang at Kim Møller annoncerer at Uriasposten lukker. I både januar 2016 og november 2017 lukkede han bloggen, men genstartede den begge gange. Om denne lukning af Uriasposten er permanent må tiden vise.

Tags: ,