Eksklusionstruet spidskandidat for Nye Borgerlige fortsætter coronakonspiratoriske skriverier

Der skulle lukkes ned for vaccine-skepsissen, ellers kunne det lede til eksklusion. Det var meldingen fra partitoppen i Nye Borgerlige i sidste uge. Men på trods af advarslen fortsætter partiets spidskandidat på Frederiksberg med at udbrede vaccine-modstand på nettet.

Publiceret den 11. november 2021

“Ingen videnskab støtter vaccineudrulningen”

“Brostrøm lyver”

For to uger siden kunne Redox afsløre, at Nye Borgerliges spidskandidat til kommunalvalget på Frederiksberg, Helle Rosenvig, delte coronakonspirationsteorier på sociale medier.

Efter vores artikel afdækkede TV2 Lorry, at hele seks Nye Borgerlige-spidskandidater i hovedstadsområdet har delt vaccinekritisk indhold på deres profiler på sociale medier. Artiklerne har fået flere partier i Folketinget til at rette en skarp kritik af Nye Borgerlige og deres håndtering af de coronakonspiratoriske kandidater. De har desuden kritiseret, at partiformand Pernille Vermund ikke ville kommentere på sagen og tage afstand fra kandidaterne.

Fredag den 5. november uge meldte Pernille Vermund så endelig ud. Hun fortalte til SN.dk, at alle de omtalte spidskandidater havde modtaget en reprimande og at de risikerer eksklusion fra partiet, hvis de fortsætter.

På den baggrund har Redox foretaget en gennemgang af de seks udsmidningstruede kandidaters profiler på sociale medier. Efter den gennemgang står det klart, at spidskandidaten på Frederiksberg, Helle Rosenvig, ikke har neddroslet sin vaccinekritiske aktivitet på de sociale medier.

“Ingen videnskab bag vaccine udrulningen”
Efter at Helle Rosenvig tilsyneladende har modtaget en reprimande af næstformanden i Nye Borgerlige Peter Seier Christensen, har hun i en række opslag fortsat sine konspirationer og delingen af misinformation. Den 5. november har hun delt et opslag af konspirationsteoretikeren Howard Steen, som i sit opslag skriver, at der ikke findes nogen videnskab som støtter vaccine-udrulningen.

Howard Steen linker til en video, som Helle Rosenvig også senere har delt, hvor antropologen Peter Doshi udtaler sig om mangelfuld data om vaccinerne. Peter Doshi er en kendt vaccinemodstander, hvis skriverier tidligere er blevet vurderet som ‘mostly false’ af faktatjekkere.

Regeringens pandemihåndtering
I en række tweets reagerer Helle Rosenvig på de to pressemøder regeringen har afholdt i den forgangne uge. I et tweet spekulerer hun over timingen i ophøjelsen af corona til samfundskritisk sygdom: “Hvordan kan corona svinge mellem st være samfundskritisk eller ej .. mon ikke det er så regeringens måde at flytte fokus fra #slettemette ?“

I et andet tweet skriver hun, mens regeringen holder pressemøde den 8. november, at direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, er en løgner. Senere samme aften skriver hun, at bivirkningerne af vaccinen er ukendte. Dagen efter pressemødet, den 9. november, skriver hun “Tror i stadig på at vi skal tage vaccinen for at “udrydde” corona?”

Alle Helle Rosenvigs tweets er skrevet efter Pernille Vermund den 5. november meldte ud, at Helle Rosenvig og de fem andre spidskandidater havde fået en reprimande og risikerede eksklusion, hvis de fortsatte.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

I en email til Redox skriver Helle Rosenvig:

“Jeg har ikke kaldt Brostrøm “løgner” .. jeg har lavet to opslag om ham.. Et hvor jeg refererer til et børnerim ( hvis du kender det) og et hvor jeg lægger nogle tal op ift han påstår unge uvaccineret lever “farligt” .”

Nye Borgerliges pressechef Lars Kaaber har ikke reageret på Redox’ henvendelser.

Tags: , , , , ,