Højreradikal amok i tog – truede dommer

Det var en racistisk internetdebattør, der tidligere på måneden gik amok i et kystbanetog. Han truede først togpersonalet, derefter politiet og da han blev anholdt, truede han også dommeren.

Publiceret den 25. september 2018

“Din fucking muslim! (…) Jeg snitter dig med min Stanley-kniv, når jeg får fat i dig!”

Sådan lød det blandt andet, da den 41-årige Torsten Tommerup den 2. september gik amok i et tog mellem Helsingør og Snekkersten i Nordsjælland. Ifølge politiets sigtelse formede han flere gange sine fingre som en pistol og lod som om han skød tre DSB-medarbejdere, ligesom han udtalte de ovenstående trusler.

Da politiet blev tilkaldt blev også de truet. Den sigtelse lyder således: “Med trussel om vold, at have overfaldet de to tjenestegørende politibetjente (…), idet sigtede udtalte, at han ønskede politiet og personer af anden etnisk herkomst end dansk udslettet, at han i øvrigt lige havde ”nakket” to politibetjente, og at andre kunne få samme tur, samt at han netop var blevet løsladt fra Horserød, og ikke havde noget imod at komme derind igen (…)”

Truede dommeren

Da Torsten Tommerup dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør fortsatte truslerne. Han kunne ikke være stille under retsmødet, selvom han ikke ønskede at udtale sig i sagen. I stedet “udtalte (han, red.) gentagne gange, at retten ikke havde kompetence til at dømme ham (…)”

Retten valgte at fængsle Tommerup, hvilket han ikke var tilfreds med. I retsbogen lyder det: “Sigtede fremkom med flere udtalelser rettet mod retten, herunder afslutningsvis: ‘Du skulle udryddes på din genetiske herkomst’.”

Ifølge Helsingør Dagblad sagde han også: “Du har ikke de menneskelige gener, vi kan bruge i fremtiden, kan jeg se på dit ansigt, og derfor må du dø, ærede dommer”.

Torsten Tommerup blev så sent som i maj i år idømt 40 dages fængsel, som han afsonede henover sommeren. Også den sag handlede om trusler. Dengang gik det udover en bibliotekar og en kvinde han mødte på gaden.

Aktiv på Uriasposten

Torsten Tommerup har i perioden 2008-2016 flere gange kommenteret på Uriasposten, der er den største højreradikale side i Danmark.

I 2008 skrev han under brugernavnet “Elver-Cellen”: “Skulle dagen oprande, hvor der her i landet ryger bare så meget som en eneste af vores bygninger (selvom jeg ikke hører til dem som tror at ISLAM var skyld i 911) JA så håber jeg at de etniske mindretal her i landet begynder at forstå hvad integration betyder, for ellers, vil jeg være blandt dem som systematisk begynder at kæmpe for “Fædrelandet” IRL kapow”.

I 2013 skrev han under eget navn. I en længere kommentar lød det blandt andet: “Men, der findes altså kun en løsning på dette kultur og samfundsforfald, og kommende degeneration af vores kære folkelegeme og sjæl, og det er hjemsendelse af dem i en hulens fart.. ikke bare kriminelle, men dem alle.. sådan passer man bedst på den danske genpulje.” Han underskrev sig i den forbindelse med “Hilsen antisemit nr. 2.”

I samme periode lød det også: “Grækere, stem på det gyldne daggry..”

Torsten Tommerup er indtil videre varetægtsfængslet frem til 1. oktober. Det har derfor ikke været muligt at få en kommentar fra ham. Kim Møller, der driver Uriasposten, har ikke ønsket at stille op til interview om sagen.

Tags: ,