ORG afbrændte bl.a. solkors ved deres interne arrangementer. Foto: Privat.

Højreradikal loge har infiltreret Nye Borgerlige

ORG, der i 2011 blev afsløret som en våben- og racismedyrkende loge for højreradikale aktivister, har fået flere medlemmer placeret på tillidsposter i Nye Borgerlige.

Publiceret den 27. maj 2019

Tre personer, der alle var vigtige figurer i den højreradikale loge ORG, er i dag involveret i Nye Borgerlige. En af dem stiller op til Folketingsvalget. 

Folketingsvalg 2019

Denne artikel er en del af vores dækning af Folketingsvalget 2019, hvor vi gransker Nye Borgerlige og Stram Kurs. Du kan sende os tips på email, Signal eller Facebook.
Hvis du vil støtte vores arbejde økonomisk kan du gøre det på Mobilepay 80905, ved at blive støttemedlem eller med en bankoverførsel.

I sommeren 2011 afslørede Politiken, baseret på research og dokumentation af Redox, at der i mere end tyve år havde eksisteret et hemmeligt højreradikalt netværk, der dominerede en række af den højreradikale bevægelses organisationer. Nu stiller ORG-medlemmet Niels-Christian Herholdt Braad op til Folketingsvalget, hvor han er nummer to på kandidatlisten i Østjyllands Storkreds. I 2017 var han også kandidat til byrådet i Randers.

Du kan læse Politikens afsløring af ORG her.

Landsforræderarkiv
Det hemmelige netværk ORG bedrev en række skjulte aktiviteter; De førte blandt andet et omfattende ‘Landsforræderarkiv’, der blev kaldt ‘Den store hukommelse’. Heri blev personer, der havde talt positivt om indvandrere og flygtninge registreret. Medlemmer af organisationen stod også for både kampsport- og skydetræning.

ORG‘s vigtigste funktion var at agere en skyggeledelse, der påvirkede en lang række højreradikale organisationer herhjemme. Den Danske Forening, Dansk Front, Vederfølner, White Pride og Århus Mod Moskeen har alle været domineret eller ligefrem ledet af ORG-medlemmer. Det betød, at en række organisationer, der offentligt ikke samarbejdede, i virkeligheden blev drevet af en personkreds, der jævnligt koordinerede på kryds og tværs bag kulisserne. ORG’s folk var også aktive i f.eks. Trykkefrihedsselskabet og Danmarks Nationale Front, for blot at nævne nogle af de involverede grupper.

Søren Lind Jensen ses her (yderst til venstre) ved Nye Borgerliges årsmøde i 2016. Foto: Researchkollektivet Redox.
Søren Lind Jensen (yderst til venstre) ses her ved Nye Borgerliges årsmøde i 2016. Foto: Researchkollektivet Redox.

Niels-Christian Herholdt Braad er ikke den eneste fra ORG, der er involveret i Nye Borgerlige. Det samme er Jesper Nielsen, der var den øverste leder af ORG. Også Søren Lind Jensen er aktiv i Nye Borgerlige. Han gik internt i ORG undet navnet ‘Nestor’ og ifølge et internt dokument havde han “styr på Dansk Folkeparti og Århus mod Moskéen”.

Søren Lind Jensen sagde i forbindelse med et interview med Redox i 2016, at han blot var menigt medlem i ORG, samt at den hemmelige loge var lukket i årene op til afsløringen i 2011.

Du kan læse Redox’ rapport om ORG her.

Hverken Søren Lind Jensen, Jesper Nielsen, Niels-Christian Herholdt Braad eller Nye Borgerliges pressechef Lars Kaaber er vendt tilbage på Redox’ henvendelser.

Tags: , , , , ,