Sandy Steen Kristensen (til venstre) ses her i selskab med Paw Pinstrup Nielsen. Pinstrup blev også selv fornylig dømt for trusler mod et folketingsmedlem og Redox' redaktør. (Foto: Privat)

Nazist dømt for trusler mod Redox-redaktør

Lederen af miniorganisationen Det Nordiske Broderskab blev i sidste uge dømt for at have truet Redox’ redaktør.

Publiceret den 7. maj 2019

“Du er slet ikke klar over, hvem det er, du snakker med, det kan jeg da godt regne ud. Jeg er ligeglad med at troppe op på dit matrikelnummer mand, med en maskinpistol (…) og tager gerne ti år i fængsel for det”.

Sådan lød det, da Redox’ redaktør i februar sidste år interviewede Sandy Steen Kristensen. De trusler har, sammen med ulovlig besiddelse af stik- og slagvåben, kostet Sandy Steen Kristensen 40 dages fængsel. Det oplyser retten i Hjørring, hvor sagen blev gennemført i sidste uge.

“Det er selvfølgelig ikke rart at blive truet. Det sker desværre jævnligt, når vi laver granskende journalistik om den yderste højrefløj. Men det understreger bare vigtigheden af, at vi undersøger de voldsparate racistiske miljøer,” siger Redox’ redaktør Simon Bünger.

Sagen udspringer af den mislykkede nazidemonstration i Nyhavn i februar sidste år, som Sandy Steen Kristensen arrangerede. Han dukkede imidlertidig aldrig op, men gemte sig i stedet på Christiania, indtil han dér blev smidt væk af antifascister. Det var i et telefonisk interview efter den mislykkede demonstration, at nazisten truede Redox’ redaktør.

Siden fiaskoen i Nyhavn har Sandy Steen Kristensen ikke vist sig ved højreradikale arrangementer i Danmark. I april dukkede han dog, efter næsten et år i hi, op, da Rasmus Paludan demonstrerede i Skive. Sandy Steen Kristensen og et par venner deltog i Stram Kurs’ minidemonstration.

Sandy Steen Kristensen har ikke reageret på Redox’ interviewforespørgsel.

Tags: ,