Chang Claus Lembirk ses her ved Stop Islamiseringen af Danmarks demonstration på Axeltorv i København i september 2015

Nye Borgerlige-bestyrelsesmedlem: Brandangreb i Ry er moralsk forsvarligt

Tillidsvalgt i Nye Borgerlige støtter fængslede drenge efter brandangrebet i Ry.

Publiceret den 15. februar 2017

Deres handlinger er i juridisk forstand ulovlige, men moralsk er et andet spørgsmål. Havde det nu været voksne mennesker som tævede en indvandrerbande ville de blive hædret for deres indsats.

Sådan skriver Chang Claus Lembirk, medlem af bestyrelsen i Nye Borgerlige i Roskilde og fast deltager ved For Friheds demonstrationer, i en facebookgruppe med navnet “Støttegruppe for de 4 danske drenge fra Ry.” I en afstemning med spørgsmålet “Hvad mener du om sagen?” har han svaret: “De 4 danske drenge er uskyldige.”

I en tråd på en bekendts Facebookvæg skriver han: “Skolens bølle er blevet afstraffet og alle voksne har svigtet” samt “Alle i enfoldige danske som blævrer rundt i en velmenende velfærdstilstand af henrivende meninger vil blive så “oplyste” dag efter dag og når de “andre” bliver stærke nok. Selv her på de kritiske sider er den forstand kun for de færreste. De 4 drenge er ikke forbrydere, de reagerer mod sindssyge tilstande.”

Chang Claus Lembirk har endnu ikke svaret på Reseachkollektivet Redox’ henvendelser. Nye Borgerliges næstformand i Roskilde, Otto Kjærgaard, ønsker ikke at kommentere på Chang Claus Lembirks holdninger.

Udbredt opbakning til de fire varetægtsfængslede

Han er ikke den eneste fra miljøet omkring gruppen For Frihed, der bakker op om de fire unge drenge, der i sidste uge blev fængslet for at kaste en molotovcocktail på en anden elev fra deres skole.

Screenshot fra Facebook. Carsten Thrane og Chang Claus Lembirk kommenterer brandattentatet i Ry.

Carsten Thrane, der i sin tid stiftede For Frihed-forløberen Pegida herhjemme, skriver i førnævnte Facebook-gruppe:

De 4 leverpostejsfarvede drenge fra det bedre borgerskab begår jo nok ikke drabsforsøg uden, at der er en grund til det. Vidner har bl. a. beskrevet, hvordan ofret Ali trak bukserne af skolepiger og kaldte dem luder, måske er det sandt. Jeg syns man skal løslade de 4 drenge. De stikker jo ikke af og får nok ikke nogen stor straf. De får ødelagt hele deres skolegang og eksamen pga sådan en problemmager.

Da Redox konfronterede Carsten Thrane med hans kommentar i gruppen, udtalte han: “Da jeg er medlem af Socialdemokratiet, anser jeg ikke mig selv som højreorienteret. Jeg tager naturligvis afstand fra en hver form for racisme, vold og brandattentater, men når det så er sagt, synes jeg at det er synd for de fire danske drenge, der får ødelagt deres skolegang og eksamener, at de er blevet varetægtsfængslet og at man bør løslade dem nu.”

De fire drenge omtales som modstandsfolk

I højreradikale kredse er opbakningen til de fire drenge fra Ry stor. Sagen kobles på deres kamp mod Islam, som når for eksempel den højreradikale debattør og politiker Karsten Holt Larsen fra Vejle udtaler støtte til de fire. Ifølge Fredericia Dagblad skriver han følgende på Facebook:

De er som vort danske folks største helte. Tordenskjold, Drengene fra sankt petri, Hvidstengruppen. De største blandt ligemænd. Det er sådan vi ser dem

Karsten Holt Larsen, der tidligere har demonstreret med Dansk Front, ses her ved en Pegidamarch i Haderslev mandag den 5. januar 2015.

Over 1000 mennesker har sluttet sig til en underskriftsindsamling for at politianmelde Karsten Holt Larsen for racisme. Du kan læse mere om Karsten Holt Larsen her.

Ifølge Redox’ foreløbige oplysninger er der intet der peger på, at de fire fængslede drenge har forbindelse til den yderste højrefløj.

Tags: , , , , , , , ,