Jeppe Veibel Jensen og Niclas Larsen ved Nye Borgerliges årsmøde 30. oktober 2021. De to sekretariatsmedarbejdere har begge baggrund i Generation Identitær.

Nye Borgerlige opstiller tre medlemmer af nyfascistiske Generation Identitær ved kommunalvalget

Redox kortlægning viser, at tre kandidater og to sekretariatsmedarbejdere i Nye Borgerlige kommer fra Generation Identitær.

Publiceret den 10. november 2021

Redox har tidligere fortalt historien om Jonas Zuschke fra den nyfascistiske organisation Generation Identitær, der er opstillet til kommunalvalget for Nye Borgerlige i Aabenraa kommune.

Vi kan nu afsløre, at hele fem folk med baggrund i Generation Identitær indtager nøglepositioner i Pernille Vermunds parti. Tre af dem er kandidater ved kommunalvalget, de sidste to er ansat i partiets sekretariat på Christiansborg.

Aalborg, Frederikshavn og Aabenraa
I Aalborg opstiller Nye Borgerlige Daniel Palsgaard til kommunalvalget. Et besøg på Daniel Palsgaards twitterprofil viser tydeligt hans politiske engagement begge steder. Foruden beskrivelser af Nye Borgerliges fremgang har Daniel Palsgaard også delt et billede af ham selv, der deltager i en aktion i regi af Generation Identitær.

Daniel Palsgaard (t.h.) ankommer til Nye Borgerliges årsmøde 30. oktober.
Daniel Palsgaard (t.h.) ankommer til Nye Borgerliges årsmøde 30. oktober.

Længere nordpå, i Frederikshavn, har den lokale afdeling af Nye Borgerlige opstillet en kandidat med baggrund i Generation Identitær. Det drejer sig om den Oliver Egelund Rose, der i maj blev valgt som suppleant til Nye Borgerlige Frederikshavns bestyrelse.

Nyfascisme?

Generation Identitær udspringer af den højreradikale ideologiske strømning, der kalder sig selv Det Nye Højre (på fransk: Nouvelle Droite), som opstod i kølvandet på Anden Verdenskrig, hvor højreradikalismen og fascismen skulle genopfinde sig selv. Vi bruger betegnelsen nyfascister om Generation Identitær. Du kan læse vores analyse her.

Oliver Egelund Rose deltog i september 2019 i Generation Identitærs opstart af en ny afdeling i Aalborg. Den nye afdelings dannelse blev markeret med en række aktioner som Oliver Egelund Rose alle var en del af. Aktionerne var rettet mod Socialdemokraternes kongres i Aalborg den samme weekend. Billeder fra aktionen – med dokumentation for Oliver Egelund Roses deltagelse – findes på Generation Identitærs hjemmeside.

Foruden de tre opstillede til kommunalvalget arbejder to yngre mænd fra Generation Identitær i Nye Borgerliges sekretariat på Christiansborg. Jeppe Veibel Jensen er, som vi tidligere har beskrevet, SoMe-konsulent. For nylig er også Niclas Larsen fra Generation Identitær blevet ansat. Han figurerer endnu ikke på partiets hjemmeside, men optræder i Folketingets telefonbog som konsluent for digitale medier.

Niclas Larsen (med kasket og briller) ved Generation Identitær-aktion på Kongens Nytorv i København i oktober 2020.
Niclas Larsen (med kasket og briller) ved Generation Identitær-aktion på Kongens Nytorv i København i oktober 2020.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Redox har kontaktet de fem omtalte personer. Ingen af dem har reageret på vores henvendelser. Nye Borgerliges pressechef Lars Kaaber skriver i en email til Redox:

“Vi er ikke enige med Redox i, at GI er en ‘nyfascistisk organisation’. Alle kandidater for Nye Borgerlige er demokrater og tager afstand fra vold som politisk virkemiddel. De tilskynder eller opfordrer ikke vold, men argumenterer for løsninger baseret lov og orden inden for Grundloven og det danske folkestyre. Hvis et medlem af Nye Borgerlige udtrykker holdninger eller opfordringer til handlinger, der går imod partiets demokratiske forankring eller opfordrer til vold, kan vedkommende ikke være medlem og bliver ekskluderet.”

Generation Identitær har flere gange afvist at stille op til interview med Redox om deres politiske holdninger. De afviser at betegnelsen “nyfascister” er korrekt og siger, at de er tilhængere af demokrati og modstandere af fascisme og nazisme.

Tags: , , , , , , , ,