Medlemmer af Nye Borgerlige ses her ved partiets årsmøde i 2017. (Foto: Researchkollektivet Redox)

Nye Borgerlige-spidskandidat på Frederiksberg er konspirationsteoretiker: “Vi er midt i et covid-terrorangreb”

Helle Rosenvig tror ikke på italienske corona-dødsfald. Pandemien er blot et forsøg på at indføre en ny verdensorden, lyder det.

Publiceret den 27. oktober 2021

Redox kan nu afsløre, at endnu en Nye Borgerlige-spidskandidat er konspirationsteoretiker. Vaccinemodstand, farlig selvmedicinering og konspirationsteorier er blot noget af det spidskandidaten for Nye Borgerlige på Frederiksberg, Helle Rosenvig, spreder på nettet.

Hvad har Mette Frederiksen, Martin Rossen og Magnus Heunicke til fælles, udover at have besiddet poster i den socialdemokratiske regering? De tager alle del i et komplot i ledtog med Bill Gates, WHO og FN. Det drejer sig om at gennemføre “agenda 21” for at indføre en ny verdensorden. Det er i hvert fald den forklaring Helle Rosenvig giver til sine følgere på Facebook og Twitter, når de spørger hende hvorfor corona-restriktionerne er så vidtgående, hvis sygdommen er ufarlig, sådan som hun påstår.

“Vi er midt i et covid-terrorangreb”
I et facebookopslag i september 2020 sammenlignede Helle Rosenvig Folketingets håndtering af coronapandemien med straffelovens definition af terrorisme.

I kommentarsporet under opslaget løfter Helle Rosenvig sløret for hvor inspirationen til sammenligningen er fundet. Hun forklarer til en følger, at hun for et par år siden begyndte at tænke, at indvandringen til Danmark var til for at flytte fokus fra den virkelige dagsorden, “agenda 21” og spørger så, om følgeren har set ”De grønne monstre” på Bitchute. Bitchute er en videodelingsside, der er skabt for at omgå fjernelse af videoer og censurering på Youtube. I dag er de største videoer på siden alle konspirationsteorier om corona-pandemien.

Screenshot fra videoen “De Grønne Monstre”, som Helle Rosenvig har delt på Facebook
Screenshot fra videoen “De Grønne Monstre”, som Helle Rosenvig har delt på Facebook.

I videoen “De grønne monstre” bliver det forklaret hvordan den danske regering er endt med at være i lommen på Bill Gates gennem sine forpligtelser til at gennemføre FN-planen agenda 21. Planen, agenda 21 og den efterfølgende agenda 2030, er virkelige nok. Det er nemlig det vi i dag kender som FN’s verdensmål. Men ifølge konspirationsteoretikerne er agendaen at omstyrte verdenssamfundet med corona-pandemi og klimakrise. To kriser, der ifølge konspirationsteoretikerne er fiktive.

I Danmark har konspirationerne omkring Agenda 21 ført til dannelsen af partiet Jorden Frihed Kundskab 21, JFK21. Konspirationsteorien har sin oprindelse på den yderste højrefløj i USA og er blevet drevet frem af bevægelsen John Birch Society (JBS). Det er en antikommunistisk konspirationsteorietisk bevægelse, der slog sine folder i 50’erne og 60’ernes kommunistforskrækkede USA, men stadig den dag i dag leverer konspiratorisk tankegods til højrefløjen. Ifølge JBS er Agenda 21 en sammensværgelse, som vil skabe en fusion af kapitalisme og kommunisme gennem “nedsmeltningen” af verdensøkonomien. Med coronapandemiens fremtog tilføjede konspirationsteoretikere staternes krisehåndtering til deres teori om agenda 21. De påstår nu, at pandemien er falsk og blot er en måde at give stater magt til at gennemføre agendaen.

At Helle Rosenvig køber ind på konspirationsteorierne står klart. Hun opfordrer jævnligt sine følgere til selv at undersøge Agenda 21, når de spørger hende hvordan det hele hænger sammen. Til Redox forklarer Helle Rosenvig, at “Agenda 21” er noget man kan google og se er officielt hos World Economic Forum. Hvordan man så kan se, at planerne indbefatter en ny verdensorden og en fabrikeret pandemi for at fremme agendaen forklarer Helle Rosenvig ikke.

På sin twitterprofil, som Helle Rosenvig har oprettet for at kunne tale friere end på sin Facebook, skriver hun at de døde i kisterne i Italien ”naturligvis også er løgn”. Til Redox forklarer Helle Rosenvig, at Berlingske har skrevet, at sars 2 blev fundet i Europa før 2020.

Selvmedicinering med hestemedicin
Med sin uddannelse som farmaceut falder det Helle Rosenvig let at udtale sig om medicinske muligheder for at behandle corona. Hun foreslår på sin twitterprofil at give ivermectin, og i et andet opslag foreslår hun at give de ældre en højdosis af malariamedicinen hydroxychloroquin kombineret med zink.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Til Redox’ spørgsmål om den alternative medicinering forklarer Helle Rosenvig at der findes gode studier for virkningen af d-vitamin, ivermectin og hydroxychloroquin.

Lægemiddelstyrelsens hjemmeside kan man dog finde kraftige advarsler mod at behandle corona med ivermectin og hydroxychloroquin. Der har været forsøg med begge, men resultaterne har været svingende og der findes flere alvorlige bivirkninger, hvorfor behandlingen frarådes.

Tags: , , ,