Maskerede Rightwings-medlemmer ankommer til Korsør Station. (Foto: Redox)

Racistisk fiasko i Korsør

Bagmanden endte med at blive anholdt, da en række racister havde meldt deres ankomst til Korsør for at "gi´ på munden i Korsør". En bebudet demonstration blev ikke til noget.

Publiceret den 18. januar 2014

Den seneste tids medieskriverier om boligområdet Motalavej i Korsør resulterede i dag i, at omkring 20 racister fra bl.a. Rightwings dukkede op ved byens station for at “Gi´på munden i Korsør”, som André Eiby kalder dagens facebookevent. Et event, hvis eneste tekst er: “Vær voldelige og opfør jer Dansk.”

Den seneste tid har en gruppe uorganiserede racister planlagt at storme boligområdet Motalavej for overfalde personer med anden etnisk baggrund end dansk. Initiativet kommer fra André Eiby, der på nettet går under navnet “Andre Daner” på internettet og er tidligere talsmand for Danish Defence League. Han blev ekskluderet af den daværende ledelse. Trods det optrådte han i dag med DDL-kasket og -tatovering i ansigtet. I en hemmelig facebookgruppe har de planlagt hvordan angrebet skulle finde sted.

André Eiby hævdede at have tilsagn fra 150 deltagere, der ville medvirke. Sådan gik det dog ikke, og Eiby har i stedet påkaldt sig Rightwings vrede. Allerede torsdag aften blev André Eiby upopulær, da han offentligt begyndte at skrive om angrebet på en række åbne Facebookgrupper. Den offentlige omtale medførte at en række medier fredag kunne fortælle om projektet, selvom medierne ikke omtalte de voldelige planer. Her lød det blot, at der var tale om en slags march eller demonstration. Skal man tro Jan Rasmussen, tidligere aktiv i Dansk Front, så var planen dog noget helt andet.

Eiby selv skrev: “Ellers plejer den store gruppe på 8-10 personer (unge indvandrerdrenge, red.) at opholde sig nede ved butikkerne i byen som de også dagligt hærger. Men det kommer vi for at stoppe, og vi gør det med vold og magt på fuld smadder denne ene dag. Ingen påtager sig ansvaret. Ingen kender hinanden. Ingen bliver tilbage. Vi forbeholder os retten til ikke at udtale os hvis det bliver aktuelt, men politiet kan slet ikke magte alle os, de kan jo ikke engang holde styr på deres lokale spejder-drenge, så mon ikke vi får frit spil og frit valg på alle hylder den dag he-he…..DFD.”

Eibys drømme faldt dog til jorden. Politiet sad tungt på både Korsør Station, hvor racisterne skulle samles samt på hele Motalavej. Det betød at André Eiby, to biler med maskerede unge mænd fra Rightwings samt en håndfuld uorganiserede racister ikke kunne gøre som planlagt.

Gruppen mødtes i forhallen på stationen, hvor de havde fået tilladelse af politiet til at gennemføre en gående demonstration. Det var de dog ikke interesserede i, og efter lidt venten gik gruppen i opløsning. De fleste af deltagerne gik til deres biler, og nogle af dem kørte kort forbi Motalavej, men gik ikke ud i boligområdet, der var belejret af politiet. De forlod herefter Korsør. André Eiby blev stående alene tilbage på stationen, hvor han gav interview til TV2. Herefter gik han til Motalavej, hvor han blev anholdt for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra André Eiby.

At dagen var en fiasko bliver bekræftet af reaktionen i den hemmelige facebookgruppe.
Tags: , ,