Rasmus Poulsen ses her i sort t-shirt torsdag i sidste uge ved Christiansborg sammen med resten af Generation Identitær-delegationen. I grøn trøje ses Sigfred Agerbo Jensen og yderst til højre ses Christoffer Gerlach Skibild. Foto: Redox.

Efterretningstjeneste advarede mod “højreekstremistiske medarbejdere i Forsvaret” – alligevel er Generation Identitær-medlem i Livgarden

Sidste torsdag var et Generation Identitær-medlem til møde med den nyfascistiske organisation. Fredag stod han uniformeret og bevæbnet vagt for Dronning Margrethe.

Publiceret den 29. september 2023

Det unge Generation Identitær-medlem Rasmus Poulsen har siden april i år aftjent sin værnepligt i Livgarden. Sidste fredag stod han bevæbnet med gevær, bajonet og sabel vagt for Dronning Margrethe på Fredensborg Slot – mindre end et døgn efter at han sammen med resten af den nyfascistiske organisation havde deltaget i et debatmøde på Christiansborg.

Det skete i anledning af, at Dronning Margrethe modtog besøg af en række nye ambasadører fra Chile, Island, Pakistan, Schweiz og Bosnien-Herzegovina på Fredensborg Slot. Rasmus Poulsen har været aktiv i Generation Identitær i mere end halvandet år og har flere gange optrådt på billeder fra organisationens aktioner. Han har selv delt billeder fra Livgarden offentligt på sin Facebook-profil, hvor han også deler propaganda fra Generation Identitær.

Kongehuset delte fredag et billede på Facebook af Dronning Margrethe på Fredensborg Slot. Til venstre for Dronningen ses Rasmus Poulsen i fuld uniform med bjørneskindshue, riffel og bajonet.

Generation Identitær tager officielt afstand fra “fra alle totalitære ideologier, herunder kommunisme og fascisme”, men Redox har gentagne gange kunne afsløre at organisationens medlemmer på sociale medier kommer med sympatitilkendegivelser til racistiske, nazistiske og voldelige grupper. Sympatitilkendegivelserne kommer blandt andet fra organisationens talsmand Frederik Rye Skov, men også den tidligere garder Sigfred Agerbo Jensen, der var en del af Generation Identitær-delegationen på Christiansborg torsdag aften. Sigfred Agerbo Jensen har på Instagram offentligt udtrykt sympati med hooliganvold, støtte til Nazityskland og liket Hitler- og Mussolini-citater.

Støt vores journalistik

Du kan støtte vores undersøgende journalistik ved at blive medlem af vores støtteforening Støttekollektivet.
Som medlem af Støttekollektivet får du invitationer til særarrangementer, der kun er for medlemmer.
Du kan også sende os en donation på Mobilepay 80905.

Forsvaret og de højreradikale
Det er ikke første gang at aktive højreradikale aftjener værnepligt i Livgarden. I 2020 kunne Redox fortælle, at de to Generation Identitær-kernemedlemmer Christoffer Gerlach Skibild og Sigfred Agerbo Jensen aftjente værnepligt i Livgarden. Tilbage i 2009 kunne Redox afsløre, at en voldsdømt topnazist passede på Dronningen. I 2020 vakte det ellers opsigt, at Forsvarets Efterretningstjeneste havde advaret om “højreekstremistiske medarbejdere i Forsvaret”.

I en række europæiske lande holder efterretningstjenesterne nøje øje med Generation Identitærs lokale afdelinger.

Generation Identitærs franske moderorganisation blev i 2021 ulovliggjort af den franske stat og i Østrig er bevægelsens Lambda-logo blevet forbudt ved lov.
Netop den østrigske afdeling af den identitære bevægelse, Identitäre Bewegung Östereich (IBÖ), har tidligere tiltrukket sig myndighedernes opmærksomhed. Det skete, fordi Christchurch-terroristen Brenton Tarrant, der myrdede 51 mennesker ved et angreb på to moskéer i New Zealand i 2019, inden sit angreb donerede 1500 euro til IBÖ, hvilket den officielt takkede for.
Den danske Generation Identitær-afdeling har et tæt samarbejde med den østrigske afdeling, som danskerne jævnligt besøger.

den er med til at legitimere det sådan, at der er nogle, som føler, de kan gå mere drastisk til værks

Den tyske afdeling af bevægelsen Identitäre Bewegung Deutchsland (IBD) bliver af den tyske efterretningstjeneste BfV betegnet som en “højreekstremistisk gruppe”. I Danmark har den tidligere PET-chef Jakob Scharf i 2019 udtalt sig om organisationen:
“Overfald på flygtninge og indvandrere, angreb på asylcentre og andet har man jo set ikke kun i Frankrig, men i en række europæiske lande. Og det er den største bekymring: nemlig den måde, man i Generation Identitær får italesat kampen mod islamisme, for den er med til at legitimere det sådan, at der er nogle, som føler, de kan gå mere drastisk til værks for at realisere de her ting.”

Sikkerhedsgodkendt til Livgarden
Redox har søgt Kongehuset og Livgarden for en kommentar. Kongehuset henviser til Forsvaret, mens Livgarden henviser til Forsvarskomandoen.

Forsvarskomandoen skriver en email til Redox at de ikke ønsker “at kommentere på den specifikke person”, og fortsætter “Værnepligtige i Den Kongelige Livgarden skal sikkerhedsgodkendes, før de begynder deres værnepligtuddannelse. Sikkerhedsgodkendelsen skal kunne oppebæres gennem hele værnepligtsuddannelsen. Det er den Militære Sikkerhedstjeneste ved Forsvarets Efterretningstjeneste, som behandler sikkerhedsgodkendelserne.”

Hverken Forsvarets Efterretningstjeneste, Sigfred Agerbo Jensen, Frederik Rye Skov, Christoffer Gerlach Skibild, Rasmus Poulsen eller Generation Identitær har besvaret Redox’ henvendelser.

Tags: ,